Sant Feliu de Guíxols acull la primera exposició itinerant de 'La Marató de TV3'

Aprofitant el 30è aniversari del programa de televisió es mostren els guanyadors del concurs de dibuix

Falta pràcticament un mes perquè s'emeti 'La Marató de TV3', el programa solidari que recapta diners per a augmentar la recerca mèdica. Enguany es compleixen 30 anys del programa de televisió i amb l'objectiu de celebrar aquest aniversari, l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) acull una exposició artística centrada en aquest programa.

En les primeres sales de la mostra, el visitant podrà veure els 22 dibuixos guanyadors de les edicions que s'han fet del concurs Pinta la Marató. Es tracta d'un concurs de dibuix i pintura per a escoles i instituts per treballar la conscienciació de la malaltia que centra 'La Marató' cada any.

La comissària de la mostra, Pilar Giró, ha destacat que l'exposició s'ha creat seguint el mateix patró que se segueixen per les mostres artístiques que cada any es poden veure en aquest espai del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. A més, aquesta és la primera vegada que es poden veure tots els dibuixos guanyadors del concurs, que es fa des de l'any 1999.

En la segona planta de l'Espai Carmen Thyssen l'exposició recordarà tots els cartells de cada edició del programa. A més, la comissaria proposa un joc als visitants, ja que hi haurà els cartells penjats a la paret i també estaran impressionats en format més gran en tòtems repartits per la sala. En cada un dels tòtems es recordarà quina malaltia centrava el programa, quants diners es van recaptar, qui el presentava i quantes hores de programa es feien. Per últim, es podrà escanejar un codi QR per veure l'anunci de cada edició.

El joc del visitant consisteix en trobar els cartells en els tòtems i després localitzar la seva rèplica penjada a la paret.

Per la seva banda, el director de la Fundació la Marató, Lluís Bernabé, s'ha mostrat molt agraït per la disposició de les obres i la delicadesa en com s'ha organitzat el recorregut. Bernabé també ha remarcat que aquesta exposició "és molt més" que un repàs per la història del programa, sinó que també vol preservar aquesta tasca de "sensibilització" de la població sobre els beneficis de la recerca mèdica. Pel director de la Fundació és clau que la societat vegi en aquesta iniciativa solidària una millora "per l'esperança de vida de tots".

A més, Lluís Bernabé també ha destacat que moltes vegades el programa busca trencar estigmes que hi ha amb determinades malalties i també falses creences que poden tenir familiars o coneguts dels malalts.

Aquest 2021, 'La Marató de TV3' es dedicarà a les malalties mentals i es farà el diumenge 19 d'abril. L'exposició es podrà veure a l'Espai Carmen Thyssen des d'aquest divendres 12 de novembre fins just d'aquí a un mes, el 12 de desembre. L'entrada és lliure i a la porta del Monestir els visitants que vulguin podran escanejar un codi qr per fer un donatiu al programa.