Dos detinguts per robar un pis de Salt utilitzant les claus del propietari

Una familiar de l'amo del pis va agafar un joc de claus i les va entregar al lladre perquè pogués accedir a l'immoble

Els fets es remunten al passat 12 de gener quan, a les onze de la nit, tres lladres van accedir a un pis de Salt sense forçar cap porta ni finestra. Un cop a dins, els delinqüents van lligar a una dona de 25 anys que es trobava a l'interior del pis i van regirar totes les estances de la casa buscant diners. Després d'adonar-se que la inquilina no disposava de diners en metàl·lic, els lladres van decidir emportar-se totes les joies que van trobar. En concret, van sostreure dos collarets, tres anells, tres arracades d'or, dos rellotges, dos telèfons mòbils i un ordinador portàtil.

Un cop els agents van tenir coneixement d'aquest robatori, l'AIC es va fer càrrec de la investigació. L'endemà dels fets, sobre les sis de la tarda del 13 de gener, una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de Salt va veure un grup de tres persones que, en detectar la presència policial, es van amagar en un portal d'un carrer. Els agents, després d'indentificar-los, van comprovar que un dels homes portava alguns dels objectes sostrets del pis a dins del seus calçotets. Per aquest motiu, els agents van detenir a un dels homes V.M.D - veí de Castelló de 30 anys i nacionalitat romanesa- com a presumpte autor d'un robatori amb violència.

Posteriorment, arran de la investigació, els agents van determinar que el robatori l'havia comés V.M.D amb l'ajuda de dues persones més i la col·laboració d'una quarta persona que s'hauria assabentat de l'existència de diners en efectiu en aquest immoble. Aquesta última persona, E.C.I - amb vint anys d'edat, nacionalitat romanesa i veïna de Figueres- va ser detinguda el 14 de gener. Els agents van descobrir que aquesta jove era familiar del propietari del pis i havia viscut en l'habitatge assaltat. Segons els Mossos, durant aquesta temporada de temps, la dona hauria agafat un joc de claus del pis per, posteriorment, donar-lo al primer detingut per tal que pogués accedir al domicili sense forçar cap entrada.

De moment, la investigació segueix oberta i els Mossos no descarten detenir a més persones implicades en aquests fets.