Girona acollirà aquest novembre el Rally Costa Brava suspès durant la pandèmia

Hi participaran més de 180 vehicles de 20 nacionalitats diferents

Girona es convertirà un any més en epicentre de l'automobilisme clàssic amb la celebració de la 69a edició del Rally Costa Brava entre el 18 i el 21 de novembre. La prova, que habitualment té lloc al mes de març, s’ha posposat excepcionalment amb motiu de la pandèmia i es farà aquest mes, de manera que clourà la temporada de ral·lis històrics 2021. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat de la Diputació de Girona i vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el president del Club Rally Clàssics, Àlex Romaní, han presentat avui la iniciativa.

Durant la seva intervenció, Madrenas ha felicitat l’organització “per l’èxit assolit en les xifres de participació malgrat la situació difícil que hem viscut”, i ha destacat la repercussió econòmica positiva que suposa la celebració del Rally per a tota la demarcació. “Girona actua com a amfitriona d’aquesta prova, però amb la col·laboració de tot el territori i de la Diputació de Girona hem estat capaços de transformar-lo en un esdeveniment encara més destacat i estès. Esperem que sigui un impuls en la dinamització de l'economia i que aporti progrés per als veïns i veïnes de la ciutat”, ha dit l’alcaldessa.

Per la seva banda, Ayats ha explicat que “la Diputació, des del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, treballa des de fa molts anys per donar a conèixer les comarques gironines arreu del món a partir d’allò que la identifica, com els paisatges o la oferta cultural i gastronòmica, entre d’altres”. Ayats ha afegit que “és en aquesta tasca que s’emmarca el suport d’aquest ens supramunicipal al Rally Costa Brava”.

En aquesta edició, la prova comptarà amb més dies d'activitat, més trams cronometrats i noves ubicacions dins el recorregut. Concretament, en el Rally es disputaran un total de 175 quilòmetres cronometrats, repartits en  13 trams, 7 més que en altres edicions. Els nous trams s’ubicaran a Els Àngels, a Santa Pellaia i a La Ganga en la jornada del divendres, i a Osor, a Collsaplana, a Cladells i al Circuit de Barcelona-Catalunya, en la jornada del dissabte.

L'augment del nombre de trams anirà acompanyat de dues noves trobades. Una tindrà lloc divendres al migdia a la platja Gran de Palamós, on els vehicles quedaran exposats perquè el públic s’hi pugui apropar, i la segona es farà dissabte al migdia a Santa Coloma de Farners.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és l'augment del nombre de dies de la prova esportiva. L'activitat engegarà a Girona el dijous 18 de novembre, en què es faran tant les verificacions administratives i tècniques obligatòries com la cerimònia de sortida del Rally Costa Brava. Aquest any, l’acte tindrà lloc a partir de les 19 h a l’aparcament tancat habilitat a la rotonda del pont de Pedret; mentre que el parc d'assistència s’ubicarà al polígon de Fornells de la Selva, un espai ampli amb bones comunicacions.

Precisament des del parc d'assistència a Fornells s'iniciarà la competició. La sortida de la primera etapa es farà a les 9 h del divendres 19 de novembre i, després de fer la ruta dels 6 primers trams, els vehicles arribaran al parc tancat de Girona cap a les 18.50 h.  La segona etapa començarà a les 7.15 h del dissabte 20 de novembre des del parc tancat de Girona, i es preveu que els primers participants comencin a arribar a la mateixa ubicació al voltant de les 18.30 h. El lliurament de premis, que posarà punt final a la prova, se celebrarà el diumenge 21 de novembre a les 9 h al podi situat a l’aparcament tancat de Pedret.

Quant a xifres de participació, aquest 2021 hi haurà més de 180 vehicles i equips de gairebé 20 nacionalitats diferents, entre els quals hi participaran els principals especialistes en automobilisme històric d’àmbit europeu i nacional, tant en Velocitat com en Regularitat.

S’hi sumaran també noms il·lustres d’aquestes proves, com ara Maurizio Verini, guanyador del Rally Costa Brava 1975; Jacques Almeras; Dani Solà, guanyador del Rally Costa Brava 2006; Xesús Ferreiro, guanyador del Rally Costa Brava 2014; Daniel Alonso, guanyador del Rally Costa Brava 2016 i Campió d'Europa de Rally Històrics en Categoria 4 d’aquesta temporada; Serge Cazaux, guanyador del Rally Costa Brava 2018, o Jean François Berenguer, guanyador del Rally Costa Brava 2019. Finalment, cal destacar la presència a l’esdeveniment del vencedor del Rally l’any 1971 i imatge del pòster d'aquesta edició, el pilot Adartico Vudafieri, que serà present a les cerimònies de sortida i de lliurament de premis.

El 69è Rally Costa Brava, una de les proves automobilístiques més longeves i prestigioses d'Europa, és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’Ajuntament de Fornells de la Selva.