Dos detinguts i 2.594 plantes de marihuana intervingudes en un mas a Riudarenes

Els agents van comissar quasi 5.600 euros en bitllets amagats pel sostre i les parets

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 9 de novembre, dos homes de 31 i 33 anys, de nacionalitat colombiana i espanyola, amb domicili a Viladecans (Baix Llobregat), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets es van iniciar a principis de setembre quan els mossos de la Unitat d’Investigació van tenir coneixement que en un mas, ubicat a Riudarenes (Santa Coloma de Farners), s’hi podria cultivar marihuana. Immediatament, els agents van fer gestions per comprovar si realment existia aquesta plantació indoor.

Els investigadors van comprovar que des de l’exterior de la finca es desprenia una forta olor de marihuana i es percebia l’existència del funcionament de maquinària de ventilació i refrigeració, així com s’observava la manipulació del cablejat elèctric per evitar pagar l’elevat consum d’energia.

Una inspecció conjunta amb la companyia elèctrica va confirmar que en aquest mas s’havia produït una manipulació del comptador.

Finalment,  el 9 de novembre es va fer una entrada i perquisició al domicili, amb autorització judicial, on es van localitzar 2.594 plantes de marihuana en diferents estats de creixement a diferents estances de la casa. A més, els agents també van comissar 5.555 euros en bitllets, amagats al sostre i les parets, i divers material com focus, transformadors, motors d’aire condicionat i extractors per facilitar el cultiu.

Davant les evidències, es va detenir els dos homes com a responsables de la plantació. Els detinguts, van passar el dia 10 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.