Girona disposa de set bucs d'assaig per grups musicals

Els espais estan gestionats per la Casa de la Música i, a més, es faran activitats de formació com tallers i cursos

L'Ajuntament de Girona tenia clar que existia una gran mancança d'espais d'assaig a Girona i, per aquest motiu, ha posat a disposició dels músics gironins un nou espai que cobreix aquestes necessitats.

Els set bucs d'assaig es troben situats a la segona planta de l'antiga fàbrica Marçà i disposen d'equips de veu i es poden utilitzar amb o sense 'backline', és a dir, amb bateria amplificadors de guitarra i baix, i teclats. Els bucs es divideixen també per la seva mida. D'una banda hi ha el buc normal que fa 12 metres quadrats i els bucs grans que es mouen entre els 20 i 30 metres quadrats. Un dels principals avantatges d'aquest nou servei és la disponibilitat horària ja que els músics poden utilitzar-los des de les nou del matí i fins a les onze de la nit tots els 365 dies de l'any.

Els preus de lloguer d'aquests espais varien segons si el buc disposa de 'backline', l'horari en el qual es vol assajar i si es tracta d'un ús individual o en grup. Des de les nou del matí i fins a les sis de la tarda es de l'horari normal i a partir de les sis de la tarda es tracta d'hora punta i costa més diners. Un buc normal pot costar des de 6 euros fins a 10 euros per hora i un buc gran es mou entre els 10 euros i els 14 euros.

Les persones usuàries també tenen l'opció d'adquirir un paquet de dotze hores, que té un descompte, o contractar un buc de forma mensual per 205,70 euros. D'altra banda, els aturats, els alumnes de les escoles de música de l'àrea metropolitana de Girona, els jubilats i els usuaris del carnet Qltura Jove es poden beneficiar de descomptes.

Els interessats ja poden reservar un dels espais mitjançant el correu 'info@bucslamarfa.cat' o de forma presencial a l'Espai Marfà. A més dels espais d'assaig, els usuaris també podran gaudir de formació, assessorament, suport a la creació, dinamització, cursos, tallers o 'masterclasses'. L'objectiu del consistori gironí és convertir aquest espai en un autèntic pol de creació musical a Girona.