Entra en funcionament la xarxa pública de wifi gratuït de Salt

Hi ha accessos a la plaça Llibertat, Catalunya, Massana, Parc Monar i Era de Cal Cigarro

Salt ha posat en marxa la xarxa pública de wifi gratuït i que està distribuïda pel municipi en cinc punts d’accés diferents: plaça Llibertat, plaça Catalunya, Parc Monar, Era de Cal Cigarro i plaça de la Massana. Durant els darrers mesos l’empresa adjudicatària (Indaleccius Broadcasting) n’ha fet la instal·lació i, a partir d’ara, serà l’encarregada de vetllar pel bon funcionament de la xarxa.

El pressupost per posar en marxa ha estat de 25.890 euros dels quals 15.000 han estat subvencionats per la Unió Europea a través del projecte WiFi4EU que està dirigida als municipis i a impulsar punts de connexió gratuïts a internet situats en espais públics. La resta, que faran front al manteniment del servei durant aquests primers tres anys, els assumeix el consistori.

El regidor de Foment de l’Ocupació i Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, explica que “amb l’entrada en funcionament del servei de wifi gratuït, des de diversos espais públics del municipi, fem realitat l’objectiu de continuar treballant per facilitar i democratitzar l’accés a internet”.

Cada punt de connexió oferirà una velocitat mínima de descàrrega de 30 Mbps, que es repartirà entre els usuaris que s’hi connectin al mateix temps.