La defensa del pare que va decapitar la filla sosté que va patir un trastorn mental transitori

L'advocat, Jordi Colomer, admet l'assassinat però demana que si el condemnen ingressi en un centre psiquiàtric

L'escrit de conclusions provisionals de la defensa de Marcelo R. O. reconeix que l'home va cometre un assassinat el 10 de novembre del 2011 quan va decapitar la seva filla de 18 mesos amb un ganivet domèstic. Tot i això, la defensa sosté que en el moment dels fets l'home tenia les capacitats volitives i cognitives totalment anul·lades perquè va patir un brot psicòtic i també per anava completament borratxo.

Segons la defensa, l'acusat estava convençut que el diable guiava la seva mà i no sabia el què es feia quan va agafar el ganivet i va decapitar la nena. El lletrat, Jordi Colomer, es basa en els exàmens de pèrits psiquiàtrics que apunten que Marcelo R. O. va patir un trastorn mental transitori. Aquesta és la conclusió del pèrits de part -els de la defensa- però segons ha assegurat Colomer és "perfectament compatible" amb l'anàlisi dels pèrits del departament de justícia.

Per tot això, la defensa considera que l'home tenia les capacitats totalment anul·lades i demana que li apliquin un eximent complet per alienació mental i també que el jurat tingui en compte que en el moment dels fets anava molt begut. La defensa demana que si el condemnen sigui a internament psiquiàtric.

Per la seva banda el fiscal, Enrique Barata, sol·licita una pena de 19 anys de presó per un delicte d'assassinat. L'acusació pública aprecia un agreujant de parentiu i un atenuant de confessió ja que des del primer moment va admetre els fets. De fet, a ser ell mateix qui va trucar al 112 per confessar que havia matat la seva filla menor i per demanar que la policia hi anés aviat per evitar que matés la seva altra filla, de 8 anys.