Sant Jaume de Llierca amenaça amb portar als tribunals el Consell Comarcal

El consistori demana que es canviï l'ubicació de la planta de triatge

Segons l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca hi ha arguments urbanístics, mediambientals i polítics que desaconsellen la ubicació per a la planta de triatge que proposa el consell comarcal. L'alcalde, Ferran Puig, ha assegurat que estan disposats a acabar anant a judici per impedir que aquest centre de gestió de residus s'aixequi en els terrenys previstos. El consistori considera que construir la planta en aquest emplaçament incompliria la llei i està convençut que guanyarien la batalla legal.

Tot i això, l'ajuntament assegura que no vol arribar fins a aquest punt i demana al consell comarcal que rectifiqui i pacti la ubicació del nou equipament amb la població. Sant Jaume de Llierca proposa uns terrenys alternatius, dins el polígon industrial, que creuen que serien més adients per a aquest edifici. "Nosaltres no ens oposem a que construeixin la planta de triatge a Sant Jaume de Llierca, estem en contra de que ho facin on proposen ara", ha afirmat l'alcalde.

Per evitar la topada judicial, l'equip de govern de Sant Jaume de Llierca -format per Junts-AM adscrit a ERC- també ha demanat la complicitat de la Generalitat. L'alcalde ha detallat que dilluns es van reunir amb responsables d'urbanisme i de medi ambient i els van exposar les seves reivindicacions. "Hem comprovat que no havien tingut accés a les nostres al·legacions i que només coneixien una part de la història", ha afirmat Puig.

L'equip de govern assegura que la reunió ha estat "positiva" i espera que la Generalitat ajudi a "posar seny" i a trobar una sortida pactada del conflicte. L'alcalde ha recordat que compten amb el suport de diversos partits polítics, d'entitats ecologistes i també de sectors econòmics com la pagesia que també defensen que la planta de triatge es construeixi dins el polígon industrial.