La primera cursa adaptada de Girona comptarà amb 93 infants amb discapacitat

La prova es farà al parc Central de Rafael Masó

Girona es posiciona entre les primeres capitals catalanes en estrenar-se amb les curses adaptades. Aquest diumenge 7 de novembre a dos quarts d'onze del matí es farà la primera cursa adaptada de la ciutat al parc Central de Rafael Masó. La iniciativa prové de l'associació Multicapacitats, una entitat sense ànim de lucre gironina que treballa per visibilitzar les persones amb discapacitat en la societat.

El president de l'entitat, Isaac Padrós, ha assegurat que l'objectiu de la prova esportiva és normalitzar i les competicions de les persones amb discapacitat. Per això ha animat a tothom a participar-hi, remarcant que la prova té un "caràcter universal".

Padrós ha explicat que la cursa està oberta a infants i joves amb discapacitat, però també als germans o amics que no en tinguin cap. "L'important és gaudir tots junts d'aquestes experiències", ha afegit Padrós.

Aquesta primera cursa adaptada comptarà amb 93 inscrits de 25 municipis que estan repartits entre les demarcacions de Girona i Barcelona. La cursa, però, ha estat tot un èxit de participació i la mostra és que les primeres 60 inscripcions es van acabar en només 48 hores. Les inscripcions son gratuïtes i l'edat màxima per participar-hi son els 18 anys.

L'Elisabet Muñoz és la mare d'una de les nenes que aquest diumenge correrà a la cursa. La seva filla només té cinc anys però ja serà la tercera cursa que farà, després de participar a les proves de Vic i Barcelona. Muñoz ha explicat que aquestes competicions son "molt importants per donar visibilitat al col·lectiu" a part que els infants que hi participen "es diverteixen molt".

Per la seva banda, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha ressaltat la importància d'aquesta prova per convertir-se en una ciutat accessible i esportiva. Per això creu que la competició té un caràcter "reivindicatiu" per recordar que la pràctica fisicoesportiva ha de ser oberta a tothom, independentment de la seva diversitat funcional.

La cursa promoguda per Multicapacitats ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la col·laboració del GEiEG, el Club d'Atletisme de Girona i l'Associació de Veïns del Barri de Sant Narcís. La intenció dels organitzadors és que aquesta primera competició accessible tingui continuïtat.