El port de Roses torna a rebre creuers després de l'aturada d'un any i mig per la pandèmia

La naviliera Seadream fa dues escales i portarà uns 200 turistes en temporada baixa

El port de Roses (Alt Empordà) torna a rebre creuers després de l'aturada d'un any i mig per la pandèmia. La naviliera Seadream hi farà dues escales entre aquest dimecres i dijous, i portarà uns 200 turistes en temporada baixa.

El primer vaixell que ha atracat al moll és el Seadream I, procedent del port de Cotlliure. Hi viatgen un centenar de turistes, majoritàriament nord-americans, que visitaran el municipi i faran excursions pel territori. El creuer salparà aquesta tarda cap a Tarragona, i demà Roses rebrà l'escala del Seadream II. El passat 12 d'octubre, l'altre port de creuers de la Costa Brava, el de Palamós (Baix Empordà) ja va rebre la primera de les sis escales previstes aquest 2021.

L'arribada del Seadream I al port de Roses marca el retorn de l'activitat de creuers en aquest port de la Costa Brava. El vaixell, amb bandera de Bahames, té una eslora de 105 metres, una mànega de 15 i un registre brut de 4.260 tones. A bord hi viatgen un centenar de turistes, majoritàriament nord-americans, vacunats contra la covid-19 i que visitaran el municipi i faran excursions respectant les mesures sanitàries arran de la pandèmia.

El Seadream I ha atracat al moll de Roses a les vuit del matí. Procedent del port de Cotlliure, s'estarà a l'Alt Empordà fins a les sis de la tarda, quan salparà en direcció cap a Tarragona.

La diputada de la Diputació i membre del consell assessor del Patronat de Turisme, Montse Mindan, i el responsable de la Zona Portuària Nord, Joan Pere Darbra, han donat la benvinguda a la tripulació. Durant l'acte institucional, han lliurat obsequis del territori al capità del Seadream I, Torbjørn Lund, com a mostra d'agraïment per ser la primera escala d'aquest any.

Una naviliera fidel a Roses

El Seadream I pertany a la naviliera Seadream Yacht Ports. La companyia, fidel a la Costa Brava, porta visitant Roses des del 2007. Els primers anys va fer-hi escales esporàdiques, però, d'ençà del 2016 han sol·licitat atracar al port cada any (deixant de banda el parèntesi obligat per la pandèmia).

Aquest 2021, de fet, Seadream serà l'única naviliera que atracarà a Roses. Hi farà dues escales. La segona serà demà, amb el creuer Seadream II (que té les mateixes característiques que el Seadream I). En total, la companyia portarà uns 200 turistes a la Costa Brava en temporada baixa.

Els creuers d'aquesta companyia són vaixells petits de luxe i ofereixen un servei de qualitat als passatgers, amb restaurants i servei d'habitacions les 24 hores, realçant la gastronomia o fent seleccions diàries de vins. De fet, tenen un ràtio de gairebé d'un tripulant per a cada passatger.