La Fecasarm nega un suposat cas de racisme en una discoteca de Girona

Asssegura que la denúncia és "del tot infundada"

La Fecasarm ha demanat no criminalitzar el sector de l'oci nocturn arran de les denúncies de suposats casos de discriminació racial els darrers dies. En el cas de la discoteca Nou Platea de Girona, l'entitat defensa que la denúncia és "del tot infundada" ja que la persona que volia accedir hauria dit que era clienta habitual del local.

L'organització afirma que el fet que hagués entrat abans demostra que el local no denega l'accés a ningú per motius de raça o origen. Afegeix, a més, que la persona en qüestió no duia el DNI original ni tampoc resguard original de sol·licitud del nou. Per tot plegat, defensa que també s'estaria davant d'un cas de denegació de l'accés correcte i ajustat a dret ja que és obligatori demostrar la identitat amb DNI original.

Per últim, asseguren que les imatges sobre l'agressió denunciada a les xarxes socials dels controladors d'accés de la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès estan tretes de context. La Fecasarm considera que els dos porters "possiblement es van extralimitar lleument" pel que fa a la força emprada per neutralitzar una persona. Però afegeixen que aquesta persona "no era cap santet" i que venia d'amenaçar, conjuntament amb un grup de persones, amb vidres trencats a dues persones que feien tasques de neteja a l'aparcament de davant del local. Afirma que el mateix grup hauria llançat ampolles a les persones que feien cua al local.

En aquest sentit, asseguren que els porters van actuar en legítima defensa de les dues persones que estaven netejant l'aparcament, ja que temien per la seva integritat física. Apunten que al vídeo només es pot veure la part final de l'actuació, on reiteren que els porters es van "excedir lleument". La Fecasarm diu que no comparteix les formes però que les puntades de peu que van donar van ser en llocs "que no posaven en risc la seva integritat física". Amb tot, asseguren que en cap cas es tracta d'una agressió racista.

Per últim, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha exigit que es respecti el dret a la presumpció d'innocència i no la "presumpció de culpabilitat" que ha assegurat que pesa sobre el sector. Ha afegit que tancar els locals seria injust i en cap cas la solució.