Protecció Civil homologa 41 plans d'autoprotecció, la majoria d'indústries de risc químic

7 d'ells es troben a les comarques gironines

Protecció Civil ha homologat 41 nous plans d'autoprotecció, que sumats a la resta fan un total de 173 des de principis d'any. Dels nous, el 34% són d'indústries de risc químic. La resta de plans són de facultats universitàries, un centre sanitari, espais comercials i d'oficines, túnels, activitats populars i un parc aquàtic, entre d'altres.

Entre els més destacats hi ha l'Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, les tres facultats universitàries de la Universitat de Girona (UdG), el túnel del Bruc, les instal·lacions de la Nissan i els centres comercials Baricentro i la Roca Village.

La majoria dels plans homologats aquest divendres són de les comarques de Barcelona (22), seguides de les de Girona (7), Tarragona (6), Catalunya Central (4) i Lleida (2).

A la comissió d'aquest divendres també s’han presentat 27 plans d’instal·lacions amb productes químics, edificis d’oficines i hotels, una residència de gent gran i un cinema, entre altres, que no han estat homologats. La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

Les activitats han rebut l'informe d'avaluació on consten els aspectes que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.