Tallen la Solfa d'Olot per reclamar que ''s'acceleri'' la variant i volen mesures temporals

Una quarantena de persones s'han concentrat per exigir solucions

Els veïns de l'avinguda Sant Jordi estan tips de suportar un gran volum de trànsit i de vehicles de gran tonatge per aquesta via, que reivindiquen com a carrer i no com a vial. "És un tram que històricament està sostenint l'economia de la comarca i històricament ha rebut 0 euros per part del consistori", assegura la Prats.

La protesta d'aquest divendres arriba just quan fa un any que l'Ajuntament va tombar-los la moció que van presentar reclamant que es restringís el pas de vehicles de gran tonatge. I persegueix dos objectius. Per una banda, reclamar a la Generalitat que "acceleri els tràmits" per construir la variant d'Olot i, per l'altra, que l'Ajuntament prengui "mesures" per fer front a "mentrestant".

"La variant va fent i confiem en la Generalitat però necessitem protecció en el dia a dia", insisteix Prats. La plataforma critica que mai s'ha invertit en aquesta zona i que, per si això no fos suficient, els pressupostos aprovats aquest dijous no preveuen "ni una sola partida" per millorar la zona. "Aquest tram ha d'estar blindat i pacificat", insisteix.

En aquest sentit, afirma que destinar-hi diners del pressupost municipal és "el mínim que es pot fer per un tram que històricament ha estat sacrificat". "Fa de corredor de mercaderies i els pressupostos no defineixen res d'això", afegeix Prats.

"Estem molt saturats que el calendari vagi avançant i pel nostre tram la única cosa que passin siguin els 20.000 vehicles de sempre, inclosos els camions de més de 9 tones", asseguren.

Més protestes

L'entitat a decidit tallar aquesta via, una de les artèries principals de la ciutat, per denunciar la situació. Ho han fet en els dos sentits de la marxa i tenen previst que s'allargui fins a les vuit del vespre, amb una interrupció de 45 minuts per deixar pas als vehicles i evitar cues. Des de la plataforma, però, ja han avançat que si la situació no es resol mantindran les protestes.