El Girona FC empata a Madrid i acaba la primera volta segon

Els catalans han presentat un partit directe però sense encert de cara la porteria

Jesé i Morata han fet por, però no han tingut el dia. Tot han estat ensurts. El primer, ja al minut 2. I a partir d’aleshores, s’han anat succeint. Els madrilenys han trepitjat més terreny contrari i han combinat gairebé com han volgut. Tébar i Luso han estat desapareguts en el doble pivot i a darrere, només s’ha salvat Chus Herrero i el porter, Dani Mallo, que ha fet tres aturades de mèrit. La més difícil, per aturar, amb una mà providencial, un xut fort de Jesé. Pocs segons després, Morata ha fallat el que és inexplicable a l’àrea petita, on, tot sol amb la porteria per a ell, ha disparat molt alta una passada de la mort.

Mentre el Castilla dominava, el Girona ho intentava a la contra. Sortir ràpidament i buscar els espais de la defensa més feble de la lliga era el recurs atacant dels de Rubi. Han tingut les ocasions més clares en una combinació de Juanlu i Felipe a dins l’àrea que el barceloní no ha acabat bé i en una gran centrada de Jofre a la qual no ha arribat Acuña pels pèls.

Jandro tampoc no ho millora

Res no ha canviat a la segona meitat. I això que Rubi ha fet entrar Jandro al 54′. Però l’asturià no ha trobat la fórmula de fer mal al Castilla. De fet, sense tenir gaire la pilota, li era molt difícil. Tot ha continuat igual. El Girona ha tingut oportunitats, com en una passada en profunditat de Felipe cap a Jofre que el lleidatà ha picat malament o com en una rematada de Benja, massa tova per a Jesús. Fins i tot ha reclamat dos penals, en una caiguda de Jandro a l’àrea petita i en unes mans de Juanfran que l’àrbitre no ha volgut veure.

Però les ocasions més importants han estat per als madrilenys, que en els últims minuts haurien pogut emportar-se la victòria si Morata hagués estat més inspirat i si Dani Mallo no ho hagués estat tant. En el temps de descompte, el porter del Girona ha volat per aturar un bon xut d’Álex Fernández des de fora de l’àrea i per salvar, així, un empat que permet als gironins acabar la primera volta amb 38 punts, empatats a la segona posició amb l’Almeria i l’Alcorcón, que encara ha de jugar.

La fitxa tècnica

Real Madrid Castilla: Jesús; Fabinho (Álex Fernández, 59′), Nacho, Iván, Casado; Borja, Mosquera, Juanfran, José Rodríguez (Omar Mascarell, 76′); Jesé i Morata.
Girona FC: Dani Mallo; Jose, Chus Herrero, Migue, David Garcia; Luso, Tébar, Juanlu Hens, Jofre Mateu (Jandro, 54′); Felipe Sanchón (Ion Vélez, 80′) i Acuña (Benja, 61′).
Gols: -
Àrbitre: Arcediano Monescillo (comitè castellano-manxec). Ha ensenyat targeta groga als locals José Rodríguez (66′) i Mosquera (79′) i als visitants Felipe (21′), Chus Herrero (40′), Migue (78′) i Luso (89′).
Incidències: uns 4.000 espectadors a l’Alfredo Di Stéfano.

 
Crònica del partit cedida per: