Celrà, punt de trobada dels consistoris a favor de la sobirania de Catalunya

El municipi serà escenari d'un acte en suport als ajuntaments denunciats per aprovar mocions independentistes

L'Estat va comunicar a l'Ajuntament de Celrà a finals d'any que l'havia denunciat per declarar-se municipi territori català lliure i sobirà. Després d'aquest municipi, altres pobles com Espinelves (Osona) també han rebut denúncies en aquest sentit. Davant d'aquesta situació -que l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), qualifica "d'ofensiva de l'Estat contra Catalunya"-, Celrà ha organitzat un acte en suport de tots els ajuntaments denunciats.

L'acte es farà divendres 18 de gener a l'Ateneu del poble a les set de la tarda i estan previstes les intervencions del diputat Quim Arrufat (CUP), Roger Torrent (ERC) i Marc Vidal (ICV), així com també la presència de membre de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

Segons ha explicat Cornellà, ja han recollit més de 4.100 signatures de suport que volen entregar també davant els jutjats. El dilluns 21 de gener, l'alcalde haurà de lliurar la documentació sol·licitada per l'advocada de l'Estat al Palau de Justícia.

L'Ajuntament de Celrà, governat per la CUP i Celrà, va ser dels ajuntaments que van decidir treballar tant el dia de la Hispanitat com el passat 6 de desembre, dia de la Constitució.