Un home armat amb un martell destrossa una pastisseria i l'església de Santa Coloma

El detingut ha intentat agredir un agent de la policia local que ha hagut de demanar reforços per poder-lo reduir

Un veí de Santa Coloma de Farners ha protagonitzat un reguitzell d'aldarulls aquest matí. Pels volts d'un quart de deu, l'home s'ha presentat armat amb un mall a la pastisseria de Can Tuyarro i, a cops de martell, ha destrossat l'aparador de l'establiment. Segons ha explicat l'alcalde, Antoni Solà, el detingut estaria molest amb el propietari de la pastisseria per algun assumpte "que ve de lluny".

Just després, ha marxat en direcció a l'església i, novament a cops de martell, ha trencat els vidres d'accés al temple. També ha tirat per terra les figures del pessebre i ha trencat unes piques de marbre que hi ha a l'entrada de l'església. En aquell moment el rector de la parròquia havia sortit i el temple estava obert però sense ningú a dins. Segons l'alcalde, l'home hauria decidit fer malbé el temple perquè la dona del propietari de la pastisseria col·labora habitualment amb l'església.

Després de destrossar aquests dos espais, l'home ha caminat pel carrer amb el gran martell a la mà i s'ha enfrontat a un agent de la policia local que anava amb moto i l'ha intentat aturar. Segons ha explicat l'alcalde, el detingut ha donat un cop de martell al vehicle i l'ha fet anar per terra i s'ha encarat amb l'agent, que ha hagut de demanar reforços ja que tot sol no podia reduir l'home. Segons ha avançat Ràdio Girona, haurien calgut fins a sis dotacions per a reduir-lo.

Solà ha explicat que l'home ha protagonitzat alguns altercats al poble per anar begut i que és una persona que és problemàtica. El detingut viu a cavall entre casa seva i una nau que havia estat una granja. Està imputat per danys, amenaces i atemptat a agent de l'autoritat.