Tossa vol convertir l'aparcament de Can Zügel en un magatzem temporal

S'hi volen encabir material d’esports nàutics sense motor

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) vol convertir l’aparcament de Can Zügel en un magatzem temporal de material d’esports nàutics sense motor perquè veïns i veïnes tinguin un espai on guardar taules de surf, caiacs, veles lleugeres o elements similars que els permeti fer sortides particulars entre l’1 de novembre i el 30 de març, mesos que no hi ha aquests serveis a les platges.

En aquest sentit, ja ha aprovat les condicions que regularan l’aparcament, un espai municipal situat a uns 100 metres de la Platja Gran i gestionat per la Unió Esportiva Tossa. Entre els principals trets, destaca que hi tindran dret veïns i veïnes de Tossa, majors de 18 anys o menors acompanyats, que disposin de fitxa federativa o declaració responsable de la pràctica segura d’esports nàutics sense motor.

El dipòsit del material tindrà naturalesa gratuïta, no obstant el usuaris hauran de dipositar una fiança de 50 euros per garantir que a finals de març retiraran l’element dipositat. En cas de no fer-ho, l’import de la fiança es destinarà al reciclat de l’element a la deixalleria municipal. L’horari de l’activitat i l’accés al recinte serà organitzat per la Unió Esportiva Tossa.

Els usuaris de l’espai hauran d’omplir una fitxa, on s’indicarà l’element dipositat, les seves característiques, dades personals, telèfon de localització, adreça electrònica, etc. Quan els usuaris de l’espai vulguin fet una sortida al mar, hauran de comunicar hora de sortida, temps previst de l’activitat, recorregut previst i hauran de comunicar hora d’arribada. La Unió Esportiva Tossa mantindrà i custodiarà les fitxes de control, que seran lliurades a l’Ajuntament al final de la temporada d’ús, amb un informe de les possibles incidències.

Finalment, recordar que, a les sortides, caldrà portar la documentació, les recomanacions i el material obligatori que cal tenir a l’embarcació, estipulat en cada cas per Salvament Marítim.