El PSC demana al Govern que garanteixi la posada en marxa del nou hospital d'Olot

Els socialistes aposten perquè la fundació gestora de l'equipament inclogui entitats socials com Cáritas i empreses garrotxines

Segons les dades aportades pel PSC, el desembre del 2010 hi havia 242 persones que esperaven ser operades a l'Hospital Sant Jaume d'Olot. El mes de juny del 2012 aquesta xifra s'havia enfilat fins a les 413 persones. "Això suposa un increment del 70% de la llista d'espera d'operacions quirúrgiques, sobretot pel que fa a operacions al maluc i als genolls, i tot fa pensar que aquesta xifra empitjorarà amb les retallades en el pressupost d'aquest any del Departament de Salut", afirma Geli.

Per aquest motiu, els socialistes gironins demanen al Govern que doti amb suficients recursos econòmics el nou Hospital Comarcal de la Garrotxa per així evitar que les llistes d'espera superin la xifra obtinguda ara fa uns mesos. Des del PSC asseguren que el nou hospital podria entrar en funcionament a finals d'aquest any.

D'altra banda, la diputada socialista assegura que cal "estar amatents" davant la proposta que les noves instal·lacions acullin serveis privats. "Sempre hem dit que no hi pot haver dues llistes d'espera, la privada i la pública, i no podem permetre que els pacients de la privada passin per davant dels altres", ha assegurat Geli. La diputada remarca que "encara és massa aviat" per poder pronosticar el futur de l'hospital en aquest aspecte però que cal tenir un ull posat sobre aquesta possibilitat.

Des dels socialistes gironins demanen al Govern crear una fundació integrada per l'Ajuntament d'Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa i tota mena d'entitats o empreses del territori perquè gestionin el nou hospital. "D'aquesta manera aconseguiríem mantenir la gestió de proximitat i els ciutadans seguirien sentint que les instal·lacions formen part de la societat garrotxina", subratlla Geli. Segons la diputada, aquesta iniciativa va ser proposada per l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), i actualment estan treballant per acabar de concretar els serrells finals i que el Departament de Salut hi doni el vistiplau.

Aquesta possibilitat suposaria que entitats com Càritas o empreses com la cooperativa La Fageda poguessin formar part de la fundació gestora. "L'alcalde d'Olot en seria el president i aglutinaria a representants de les entitats del territori", detalla Geli.