75 companyies formen part del Dossier d'arts escèniques i música de la Selva 2022

Es tracta d’un instrument de suport als agents del sector cultural creatiu local

Un total de 75 companyies formen part del Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva 2022. En aquesta edició, el Dossier està format per  companyies d’arts escèniques -teatre, dansa, circ, entre altres- i grups de música de diferents estils, tots ells vinculats a la comarca de la Selva i que tenen un espectacle o proposta escènica per exhibir.

Les companyies i grups de música que formen part del Dossier 2022 van haver d’acreditar la seva professionalitat a partir de la seva trajectòria com a grup o intèrpret i  garantir el nombre d’actuacions realitzades en equipaments i/o programacions professionals.

El Dossier de professionals de les arts escèniques i la música és un instrument de suport als agents del sector cultural creatiu que té la finalitat de donar a conèixer els creadors als agents responsables de les programacions culturals municipals.

Aquest dossier es pot consultar a la web SelvaCultura.cat i també s’ha lliurat exemplars als ajuntaments i programadors culturals i forma part d’una estratègia per promoure la cultura de proximitat.

La comarca de la Selva té una un vincle molt important amb la cultura, no només per tot el seu patrimoni material i immaterial, sinó també per una presència destacada d’agents creatius i de moviments artístics i culturals. Les activitats culturals i creatives contribueixen positivament al desenvolupament sostenible de la comarca des del punt de vista del seu creixement econòmic, però també pel seu paper en la creació d’ocupació, en la cohesió social i en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Els darrers anys, el Consell Comarcal de la Selva ha desplegat la iniciativa SelvaCultura, una estratègia de desenvolupament de l’àmbit cultural i creatiu de la comarca que ha permès fer avançar en paral·lel l’acció cultural als municipis, el treball amb els agents del sector i la comunicació cap al públic final.

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, i el conseller de Cultura, Pere Fernández, han valorat molt positivament aquesta iniciativa que s’emmarca dins el projecte SelvaCultura, que es va posar en marxa la primavera de l’any 2017. En aquest sentit, Balliu i Fernández han destacat la bona feina que s’està duent a terme des de l’ens comarcal en la promoció de l’escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca. De fet, des de la seva primera edició el Dossier ha anat adquirint una major importància dins l’àmbit cultural a la comarca de la Selva i, també, a la resta de les comarques gironines.

Per altra banda, Balliu i Fernández han explicat que s’estan portant a terme un conjunt d’iniciatives comarcals estratègiques que tenen com a nexe comú la valorització de diferents aspectes vinculats a la cultura i que volen estimular la creació de productes (activitats i serveis) per teixir una oferta turística diversificada i de qualitat.

El Dossier vol ser una eina més per donar visibilitat als creadors escènics i musicals, promoure relacions de treball i fomentar l’oferta cultural de la comarca amb la comunitat de creadors de proximitat.