La duresa de Haneke torna demà als cinemes amb l'estrena de 'Amor'

La cartellera també porta Tom Cruise vestit de violent a 'Jack Reacher'

Michael Haneke convenç el públic amb unes pel·lícules molt dures i aquesta n'és una altra. Després de 'La cinta blanca' (2009), el nou treball, que ha rebut múltiples premis, entre ells la Palma d'Or a Cannes, versa sobre la vellesa i la malaltia. Jean-Louis Trintignant i Emmanuelle Riva interpreten un matrimoni de professors de música jubilats, cultes i refinats, que tenen una filla, Anne, paper que recau en Isabelle Huppert, i viuen en un espaiós apartament a París. Allà gaudeixen del seu retir fins que la malaltia truca a la porta.

Ja van treballar junts a 'No te muevas', i el director italià Sergio Castellitto i Penelope Cruz ho tornen a fer a 'Volver a nacer', un melodrama contextualitzat a la guerra dels Balcans. L'actriu interpreta a Gemma, una dona que va escapar del setge de Sarajevo amb el seu fill recent nascut, després de perdre el seu marit. Setze anys després hi torna perquè el seu fill conegui els seus orígens.

Tom Cruise torna a enfundar-se un dels vestits que més bé li proven a 'Jack Reacher', dirigida per Christopher McQuarrie, i basada en la novel·la 'One shot' del britànic Jim Grant, més conegut com a Lee Child. Quan un pistoler acaba amb la vida de cinc homes, totes les pistes apunten a un sospitós pres, però aquest els revelarà un nom, Jack Reacher, que domina la violència i amaga un secret.

Un assassí a sou espanyol, ingressat en un hospital de Buenos Aires, s'adona que està a punt de morir i decideix fugir, en una espècie de peregrinació fins a la mort, que s'assembla molt a una moderna novel·la de cavalleries. Així es presenta 'El muerto y ser feliz', el treball de Javier Rebollo, amb José Sacristán i Vicky Peña en els papers principals.

'El páramo' és un thriller de terror sobre un esquadró de l'exèrcit enviat a una base militar en un territori desolat de Colòmbia. Quan hi arriben, torben a una camperola encadenada dins la base. L'aïllament i les condicions els portaran a una espiral de paranoia i violència, que interpreten que Mauricio Navas, Andrés Castañeda, Alejandro Aguilar, Juan Pablo Barragán, sota direcció de Jaime Osorio.