Sis detinguts per anar dins un cotxe i fugir a 140 km/h mentre se saltaven semàfors a Girona

Es tracta de tres homes i tres dones veïns de Girona, Barcelona i Ponts

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 25 d’octubre tres homes i tres dones, d’entre 18 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona, Barcelona i Ponts (Noguera), com a presumptes autors d’un delicte de desobediència als agents de l’autoritat. A més, al conductor també se l’acusa d’un delicte de danys i tres delictes contra la seguretat en el trànsit per no tenir vigent el permís, per negar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia i per circular temeràriament.

Els fets van passar a la mitjanit del passat dilluns quan els agents, que feien tasques de seguretat ciutadana per la zona del Pont de la Barca de Girona, van detectar un vehicle que s’incorporava a la via a molta velocitat i presentava un evident excés de pes.

Quan es disposaven a aturar-lo, el conductor va fugir de manera temerària i amb maniobres evasives fins a la zona de Campdorà, per la carretera C-66 sentit Celrà. Durant la fugida va circular a més de 140 km/h, va saltar-se tres semàfors en vermell i  va avançar un vehicle en una zona prohibida. A més, va envestir intencionadament dos vehicles policials que intentaven aturar-lo.

Finalment, el vehicle escàpol va quedar encaixonat entre dos vehicles policials sense possibilitat de fugir.

Tot seguit, en aturar-lo, els agents van observar que a l’interior hi anaven sis persones i els van demanar que baixessin del vehicle però es van negar reiteradament a fer-ho, inclòs fent força per evitar que els agents obrissin les portes.

Una vegada es va identificar el conductor, els agents van procedir a la seva detenció en comprovar que no li constava vigent el permís de conduir per la pèrdua dels punts, per negativa a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia, pels danys ocasionats als vehicles policials, per conduir temeràriament i per atemptar contra els agents en el moment de la detenció.

Als altres cinc ocupants se’ls va detenir per desobediència i un d’ells també per agredir un agent. En l’escorcoll del vehicle es van localitzar dos tornavisos i documentació francesa que no pertanyia a cap dels ocupants. Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar ahir a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.