Plena ocupació als amarradors al port esportiu de Roses aquest agost amb xifres del 2014

Compta amb 485 punts d'ancoratge, 374 destinats a embarcacions d'amarratge fix

El Port de Roses (Alt Empordà) fa un bon balanç de la temporada turística i l'ha tancat amb una alta ocupació dels seus punts d'amarratge. El port compta amb 485 amarradors, 374 dels quals estan destinats a embarcacions d'amarratge fix i 111 a embarcacions de trànsit.

Entre el 7 i el 16 d'agost, es van ocupar tots els amarraments de pas. Una situació que, asseguren, no es produïa des del 2014. A més, contràriament al que passava en els últims anys en què a mitjans d'agost la demanda queia, enguany l'ocupació s'ha mantingut fins a finals de mes. Per nacionalitats, la majoria dels usuaris de trànsit del port han estat francesos, seguits pels de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol.

D'altra banda, el port ha implementat aquest any un nou motor de reserves (Berthbooking), al què es pot accedir a través del web de l'ens, que permet fer una reserva diària del lloguer d'amarradors. . En l’àmbit internacional, també s'ha posat en marxa un motor a la plataforma de reserves Navily, amb resultats molt positius sobretot en el nombre d'usuaris durant temporada baixa (els mesos de maig, juny i setembre).

A més, la regulació del fondeig que fa el port de Roses amb camps de boies a les platges de Canyelles, Bonifaci i Almadrava i a les cales Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jòncols -operatius entre l’1 de juny i el 30 de setembre- també ha experimentat un increment de la demanda respecte dels anys anteriors.