Salt optarà a noves ajudes de la Generalitat un cop esgotats els recursos del Pla de Barris

Nel·lo no ha volgut avançar quina és la quantitat de diners que rebrà el municpi

Encara que no ha avançat quina quantitat podria rebre Salt amb aquesta pròrroga, Nel·lo ha explicat que els contractes de barri fets fins ara són de 4 MEUR (milions d'euros) per a un període de 2 anys i aportats a parts iguals pel consistori i la Generalitat. Així, l'actuació del Pla de Barris a la zona coneguda com a Salt 70 (en referència a les construccions dels anys 60 i 70) s'ha centrat al barri del Centre, al sector de la plaça Catalunya i al sector Teixidor. En les actuacions futures, però, s'intentarà treballar en zones més acotades i no tan disperses, segons Boada.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè d'avaluació i seguiment del Pla de millora de Salt 70, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha recordat que Salt es va presentar en la primera convocatòria del Pla de Barris i va obtenir un finançament de 15,2 MEUR, finançats a parts iguals per la Generalitat i l'Ajuntament. L'actuació ha servit per treballar en zones que representen una quarta part del sòl del Salt, tot i que hi viuen el 70% dels habitants de la població.

En el balanç de les actuacions fetes dins del Pla de Barris Pineda ha citat la recuperació d'espai públic amb adquisició de sòl, la rehabilitació en comunitats de propietaris, o les actuacions a nivell de mediació. Tot i que l'execució inicial era entre el 2004 i el 2008, les actuacions s'han allargat amb dues pròrrogues que han conduït fins a principis del 2010 per la complexitat de les intervencions, ha concretat Pineda.

L'alcaldessa de Salt també ha subratllat la participació ciutadana en les actuacions, posant els exemples del Mas Mota o la redacció del projecte de la plaça del Colors.

Seria 'absurd' interrompre les actuacions

Quant a les noves ajudes a les quals optarà Salt en el marc del Contracte de barri, Nel·lo ha dit que en el cas d'aquesta localitat estan justificades ja que 'hi ha barris que requereixen una atenció especial i en requeriran durant molt de temps'. 'Si fem un balanç positiu de l'actuació feta fins ara, seria absurd interrompre-ho de cop', ha afegit.

Pendent la transformació 'profunda' que necessita Salt
El Pla de Barris no ha suposat una millora 'ostensible' amb relació a l'estat inicial de les zones on s'ha actuat, ja que la crisi i el creixement accentuat de la immigració en els darrers anys han persistit, ha recordat Pineda. És per això que la 'transformació que necessita Salt en la seva profunditat' encara no s'ha pogut dur a terme, tot i que el Pla sí ha servit per ajudar a planificar el futur, ha reflexionat.