Els comerciants gironins preveuen vendre un 2% menys aquestes rebaixes

Cada gironí gastarà entre 90 i 100 euros i els descomptes s'enfilen fins al 70% a les grans superfícies

El petit comerç de Girona té "esperança i fe" en aquesta campanya de rebaixes d'hivern. Segons el president de l'associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, gran part dels ciutadans gironins han reservat una part del seu pressupost de les compres de Reis i tenen previst destinar-ho a les rebaixes d'enguany. "Hem notat que hi ha hagut una aturada de les vendes durant aquests últims dies, esperem que la campanya de descomptes funcioni com un revulsiu", ha assenyalat.

Les rebaixes a Girona comencen amb descomptes que oscil·len entre el 20 i el 50% tot i que a les grans superfícies es poden trobar determinats productes amb descomptes del 70%. "Preveiem que sigui una campanya com l'any anterior o que, com a molt, caiguin un 2% les vendes", ha explicat Noguer. Segons les dades aportades per l'associació que agrupa uns 300 comerços gironins, cada ciutadà es gastarà una mitjana d'entre 90 i 100 euros. "Anys anteriors la mitjana es trobava entre 100 i 110 euros", ha recordat el president.

Com és tradicional, la roba, el calçat i els objectes de la llar tornaran a ser alguns dels productes estrella més demanats d'aquesta campanya. "La majoria de les vendes estan relacionades amb l'àmbit tèxtil i els xecs regal són un element cada cop més utilitzat", ha comentat Noguer.

A diferència de l'any passat quan les rebaixes van caure en dissabte (dia comercial per excel·lència), aquesta campanya 2013 comença en dilluns. No obstant això, els comerciants esperen mantenir les mateixes xifres de facturació de l'any passat.