Detinguts dos responsables d'un cultiu amb 709 plantes de marihuana en una casa de Mont-ras

Són dos homes de nacionalitat albanesa i domicili desconegut

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 17 d’octubre, a Mont-ras (Baix Empordà), dos homes de 29 anys, de nacionalitat albanesa i amb domicilis desconeguts, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La tarda del 17 d’octubre el Grup de Delinqüència Urbana i de Proximitat de la Unitat de Seguretat Ciutadana feien patrullatge preventiu per la població de Palafrugell quan van rebre l’avís de comprovar una alarma activada al carrer Ciutadella de la població de Mont-ras.

En arribar al lloc, els agents van comprovar que es tractava d’una casa i que al costat hi havia un magatzem agrari, aparentment en desús.

Fent les comprovacions de l’alarma, que va resultar negativa a la casa, van veure com aquest magatzem tenia totes les finestres tancades i disposava de diverses càmeres de seguretat. Els agents, que van sentir sorolls provinents de dins, van trucar a la porta diverses vegades fins que finalment els van sortir dos homes.

Dins el magatzem, composat d’un llarg passadís, garatge i quatre estances, hi havia una plantació de marihuana, així com els serveis bàsics per cuidar la plantació, tals com una cuina, nevera i dos llits. Els agents van detenir els dos homes per aquest cultiu.

L’endemà mateix es va efectuar una entrada i perquisició a l’immoble amb agents de la Unitat d’Investigació i de Científica.

Al garatge es van localitzar multitud de sacs de terra, caixes de material aïllant, assecadors, filtres i màquines d’aire condicionat. De les quatre estances es van intervenir multitud de focus, ventiladors, filtres, aparells d’aire condicionat, i del passadís molts quadres de llum, temporitzadors, dipòsits d’aigua, pots de fertilitzant, llibretes d’anotacions i registre de la droga. En total es van descobrir 709 plantes.

Els detinguts, sense antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà el 19 d’octubre, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.