El PP demana al Govern que 'compleixi la llei' i escolaritzi en castellà

El portaveu, Enric Millo, acusa CiU d'"imposar" el monolingüisme a les aules

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha demanat al Govern de la Generalitat que acati la sentència del TSJC sobre l'escolarització en castellà de sis famílies més que així ho havien demanat. "Un Govern que no compleix les lleis ni les sentències no té legitimitat per exigir res a la ciutadania", ha manifestat Millo, que creu que CiU està "agafant la mala costum" de no complir amb les lleis i això "dóna molt mal exemple".

Millo ha reflexionat entorn a la realitat social catalana i ha assegurat que el bilingüisme està estès "a la major part de Catalunya" i, en canvi, ha criticat que el Govern vol "imposar el monolingüisme a les aules". "Estan obsessionats en negar la realitat social de Catalunya", ha afirmat el portaveu parlamentari del PP. Millo també ha retret a la consellera Rigau l'anunci de presentar recurs a la decisió del TSJC i ha dit que "les lleis estan per complir-les agradi o no".

"No entenem a què venen tants escarafalls quan el que fa el TSJC és la seva feina: impartir justícia", ha manifestat Millo, que remarca que la decisió judicial no demana que els alumnes es segreguin per raó de llengua sinó que la Generalitat permeti a aquests alumnes ser escolaritzats "en les dues llengües oficials de Catalunya". "Aquí és l'únic lloc on ens trobem que hi ha dues llengües oficials i l'ensenyament, en canvi, només en té una de vehicular", ha criticat Millo, que considera que no és important el nombre de famílies que demanin escolaritzar els fills en castellà sinó "garantir els drets de totes les persones i famílies".

El PP defensa que el model a les aules ha de ser trilingüe -castellà, català i anglès- i que aquesta funció l'ha de complir l'escola pública. "És absurd i alhora indefensable que només els fills de les famílies amb més recursos puguin accedir a un sistema educatiu bilingüe o trilingüe de major qualitat", ha criticat. El portaveu dels populars ha recordat que el PP defensa l'educació en català i castellà a la mateixa aula, sense separar alumnes, de manera proporcional i d'acord amb la realitat sociolingüística de cada centre docent.