Els arquitectes gironins visiten les cases modernes de Cadaqués pel Dia de l'Arquitectura

L'esdeveniment va tenir lloc el dissabte al matí amb una quarantena de participants

Amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura, que es commemora el primer dilluns d’octubre, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va organitzar una nova edició de l’Arquitectour Girona: Revisitant l’arquitectura moderna de Cadaqués, la qual va incloure una visita guiada a Cadaqués i la presentació de les darreres novetats editorials centrades en l’arquitectura moderna de Cadaqués.

L’esdeveniment va començar el divendres 8 d’octubre, a sala d’actes de la Delegació de l’Alt Empordà del COAC, on es van presentar els llibres L’art de viure. Peter Harnden, Lanfranco Bombelli i les cases per a artistes de Cadaqués, de Marc Arnal; i Lineage and Legacy: A certain Modernism in Cadaques, de Fernando Villavecchia i Stephen Bates.

L’endemà al matí, 9 d’octubre, més de quaranta arquitectes van participar a la ruta pel nucli antic de Cadaqués de la mà de l’arquitecte Marc Arnal amb la col·laboració de Fernando Villavecchia i Eileen Liebman, centrada en l’arquitectura de Peter Harnden i Lanfranco Bombelli, ja que aquest mes d’octubre coincideix el cinquantè aniversari de la mort de Peter Harnden i el centenari del naixement de Lanfranco Bombelli. La ruta va incloure la Casa Staempfli, l’Estudi i casa Mary Callery, Villa Gloria, els apartaments Pianc i la Casa Apezteguia, totes elles de Peter Harnden i Lanfranco Bombelli. També es va poder entrar a la Casa Coderch Milà de José Antonio Coderch.