Clou el Festival de Jazz Costa Brava a Palafrugell amb quatre sold out

Per primera vegada es van posar abonaments a la venda

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà), organitzadors del Festival de Jazz Costa Brava, han valorat de forma positiva el retorn, després d’un any marcat per la pandèmia, del Festival d’enguany. La 27a edició del Festival, que es va tancar el passat 12 d’octubre, va posar el punt i final amb un resultat molt satisfactori.

Tots els concert, menys dos, van veure com s’arribava a col·locar el cartell de sold out i en el cas dels que no va arribar a omplir, es van quedar a un aforament molt elevat, situant-se entre el 80 i el 90%. Evidentment, l’aforament estava marcat per les actuals limitacions proposades des de les autoritats sanitàries en la lluita contra la covid-19.

Un dels elements que més va funcionar va ser la proposta d’abonaments per 2 o 3 concerts. D’aquesta manera, els amants del jazz van poder fer un ampli seguiment del Festival i, al mateix temps, comptar amb un descompte important en el cost de les entrades. Així mateix es va apostar també per la gratuïtat, ja que els tradicionals concerts de la Plaça Nova es van traslladar a l’escenari del TMP, fent d’aquesta manera molt més accessibles les propostes a tots els públics.

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer, va destacar “la bona acollida per part del públic que té el festival de jazz palafrugellenc, ja que ha tornat amb força després de la pandèmia, amb una excel·lent programació de concerts”.

Malgrat les restriccions degut a la pandèmia i la dificultat per articular un cartell atractiu en aquestes circumstàncies, el públic fidel al Festival ha pogut gaudir d’una programació molt potent que ha tornat a situar aquest esdeveniment entre els millors de l’especialitat durant aquesta època de l’any. Així, destacaven les actuacions del cubà Roberto Fonseca que va iniciar a Palafrugell la seva gira europea, CMS Trio amb el seu retrobament després de 15 anys o de La Locomotora Negra que s’està acomiadant dels escenaris aquest any.