Peralada eliminarà barrares arquitectòniques amb els diners dels pressupostos participats

El 51,3% dels veïns ho han decidit amb les seves votacions

En el marc d’un procés de participació ciutadana impulsat per l'Ajuntament de Peralada (Alt Empordà) amb el suport de la Diputació de Girona, un total de 503 persones han participat en la votació per decidir quines propostes ciutadanes volien que s’executessin decidint finalment eliminar les barreres arquitectòniques.

D’aquestes 503 (un 11%) ho ha fet de manera presencial a través de butlletes i urnes distribuïdes per diversos equipaments municipals. La resta (un 89%) ho ha fet telemàticament des de la plataforma de votació accessible al web. El procés estava obert a persones empadronades al municipi majors de 16 anys i, amb un cens de 1.802 persones, la participació ha estat del 27,913%, molt per sobre del 3-5 % que se sol donar en processos similars.

D’acord amb el nombre de vots rebuts, de les 10 propostes que s’han sotmès a votació popular final, se’n podrà executar només una, que ja suma el pressupost màxim previst de 40.000 euros.

La proposta més votada, amb 258 vots (51,292%) i un pressupost de 40.000 euros, ha estat l’Eliminació de barreres arquitectòniques del municipi, que s’executarà al llarg del 2022.