Roba Amiga lamenta la mort del jove dins un contenidor a Arbúcies

La cooperativa creu que la intrusió de la víctima podria ser fruit "d'una situació de necessitat agreujada per la crisi"

Un veí que circulava per l'avinguda dels Països Catalans d'Arbúcies (Selva) va veure cap a les quatre de la matinada unes cames sortint del contenidor i després d'intentar comunicar-se sense èxit amb l'home, va avisar la policia. Qual els agents, els Bombers i els serveis sanitaris van arribar al lloc dels fets van comprovar que l'home no tenia pols.

Segons va avançar Cadena SER, la víctima hauria mort enganxat pel sistema per evitar robatoris de roba del dipòsit. Els Bombers van haver de tallar el contenidor amb una serra radial per alliberar el cos. Un cop constatada la mort del jove, van activar la comitiva judicial.

La víctima és un jove de 27 anys d'origen magrebí. Tot i que d'entrada anava indocumentat, els Mossos d'Esquadra van trobar la cartera de la víctima on hi havia una targeta sanitària.

Aquest diumenge Roba Amiga ha volgut expressar el condol a la família del difunt, així com la seva "consternació pel desgraciat enllaç", si bé ha afirmat que "l'entitat propietària del contenidor" no forma part de Roba Amiga.

Malgrat això, la cooperativa ha informat que va decidir reforçar les mesures de seguretat als contenidors. Amb aquest objectiu s'ha dissenyat un nou contenidor que incorpora un mecanisme que impossibilita les intrusions com la que es va produir aquest dissabte, amb un final fatal.

El cost dels nous contenidors obliguen a canviar els actuals de manera progressiva, si bé es prioritzen aquells que estan "situats a les zones més conflictives".

"No volem deixar de remarcar l'excepcionalitat i la gravetat d'aquest incident. En molts anys de trajectòria i amb milers de contenidors instal·lats a tot Catalunya es el primer cas en què una acció d'aquest tipus acaba amb la tràgica mort d'una persona", conclou el comunicat.