L'Ajuntament d'Olot abaixa fins a un 7% els sous dels càrrecs electes per reduir 1,5 MEUR la despesa

Tambe es disminuirà la freqüència del transport públic, un servei que suposa una despesa anual de 440.000 €

L'Ajuntament d'Olot ha posat en marxa un pac de mesures d'austeritat per tal de reduir en 1,5MEUR la despesa entre 2010 i 2011. D'acord amb el decret llei aprovat pel govern espanyol, el consistori ha decidit abaixar el sou dels càrrecs electes fins a un 7% i reduir entre un 2,5 i un 7% les retribucions mensuals del personal de l'administració. La regidora d'Hisenda, Fina Soler, ha explicat que aquesta primera mesura de reducció de despesa permetrà l'estalvi d'uns 18.000 euros.

Pel que fa a xifres d'inversió, l'Ajuntament ha acordat congelar els diners destinats a obres públiques previstes per al 2010. Una mesura, que segons Soler, no afectarà les obres que ja s'estan fent i que tenen un calendari d'execució fixat. 'Les grans obres es tancaran', ha afirmat la regidora que ha afegit que el consistori espera reprendre els projectes que quedin aturats en un futur.

A més a més d'aquestes primeres mesures, l'ajuntament segueix estudiant altres formes per reduir encara més la despesa. En aquest sentit, el consistori ha anunciat que es probable que es disminueixi la freqüència d'algunes línies de transport públic, donat que es tracta d'un servei que per al nombre d'olotins 'no és tan necessari' i que té un cost anual de 440.000 euros. També com a mesura d'estalvi, l'ajuntament deixarà d'imprimir els prop de 10.000 exemplars mensuals que reparteix de la seva agenda. 'La farem, però virtual', ha explicat Soler.

A partir d'ara, les entitats que sol·licitin o que siguin beneficiàries de subvencions també veuran ajustades l'import. 'Entre tots, haurem de ser comprensius', ha dit la regidora d'Hisenda. En aquest sentit, una de les fonts d'estalvi que el consistori preveu per aquest final d'any són les festes populars, on l'ajuntament espera arribar a reduir prop de 45.000 euros la despesa. 'Eliminarem un escenari de les Festes del Tura', ha explicat Soler.

La regidora d'Hisenda ha explicat que tot aquest conjunt de mesures tenen com a objectiu prevenir escenaris futurs, com pot ser la retallada de diners per part de l'Estat. Soler ha dit que tot apunta que l'ajuntament tancarà l'exercici del 2010 sense dèficit i que es preveu poder fer el mateix l'any vinent.