Sodeca iniciarà aquest estiu la construcció de la nova factoria a la Barricona de Ripoll

La nova activitat que es generarà a la zona de la Barricona podria crear 40 nous llocs de treball

Segons ha explicat Jordà a l'ACN, l'Ajuntament ha contactat amb el director general d'Urbanisme, el ripollès Pere Solà i amb la delegació d'Urbanisme a les comarques gironines perquè es pugui 'agilitzar' el 'màxim possible' la tramitació de les modificacions urbanístiques. La previsió que fa el govern municipal, format per ERC i PSC, és que abans de l'estiu s'acabi la tramitació i que això coincideixi amb el període en que l'empresa ja disposi dels plànols de la nova factoria. Inicialment només es construirà 'una part' de l'empresa i la resta de terreny serà 'reserva de sòl' per poder ampliar posteriorment la nova factoria.

Sodeca és una empresa dedicada a la ventilació industrial i comercial. Actualment disposa d'una planta a Sant Quirze de Besora (Osona). Algunes fonts consultades calculen que la nova activitat que s'ubicarà a la Barricona podria generar uns 40 llocs de treball.

Les finances municipals respiren

L'operació que ha fet que Sodeca es quedi amb el polígon industrial La Barricona servirà també de respir per les finances municipals. El consistori va decidir fa uns anys desenvolupar aquest polígon d'iniciativa pública perquè s'hi instal·lessin industries 'noves' o sense implantació al Ripollès. El polígon estava format per 14 parcel·les. Un cop construït es van treure a concurs i es van adjudicar 10 parcel-les. Quan 'només faltava escripturar', tal i com explica la mateixa Jordà, les entitats financeres van 'tancar l'aixeta' del crèdit. La falta de finançament va portar a els empreses adjudicatàries a renunciar.

El fet de disposar d'un polígon urbanitzat on l'ajuntament 'hi havia abocat molts diners' ha comportat 'conseqüències' a la tresoreria a nivell municipal perquè el consistori havia fet ' plans'. L'operació amb Sodeca de la Barricona permetrà, entre d'altres, segons ha explicat Jordà, deslliurar a l'Ajuntament d'una pòlissa de crèdit que havia subscrit o amortitzar un crèdit.