Es posa en marxa a Olot el primer bici bus, per anar de casa a l'escola pedalant

Hi participen els infants de l'escola Sant Roc

A partir d’aquesta setmana, cada divendres els infants de l’escola Sant Roc podran arribar al centre educatiu pedalant. Com si es tractés d’un autobús escolar, el nou bici bus reprodueix el funcionament d’un bus, però utilitzant la bicicleta.

Aquest matí, un total de 19 infants i 9 acompanyants han participat de la iniciativa que ha sortit de tres punts diferents de la ciutat que s’han trobat al pont de Sant Roc per fer el trajecte de forma conjunta fins arribar a l’escola. Pròximament s’aniran ampliant les línies i el nombre de parades -actualment són 5- d’aquest projecte que està obert a tots els estudiants del centre.

Per participar-hi només cal registrar-se a l’aplicació Bici bus d’Olot i escollir la parada més propera a casa. Amb un simple clic, el bici bus passa a recollir els infants a la parada i a l’hora indicada. A través d’aquest enllaç podeu consultar el mapa amb les línies establertes.

Pares, mares, familiars de l’escola o docents voluntaris són els encarregats de vetllar per la seguretat dels infants i el bon desenvolupant de l’activitat, acompanyant-los en tot moment i durant tot el recorregut. Només els infants que cursin 2n de Primària o cursos inferiors cal que es desplacin acompanyats d’un familiar responsable amb la seva respectiva bicicleta. Tots els menors de 16 anys cal que dugin casc, obligatòriament. Per facilitar la seva visibilització, disposen d’armilles reflectants.

La de l’Escola de Sant Roc és la primera línia de bici bus que es posa en marxa a la ciutat, tot i que la iniciativa ja ha despertat l’interès d’altres famílies i equips docents de diversos centres educatius que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament d’Olot per engegar altres línies. La iniciativa ha estat impulsada per l’AMPA de l’escola Sant Roc amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i de l’associació Canvis en Cadena.

El bici bus és una acció que es desprèn del projecte Olot Pedala per a la creació del Pla de Foment de la Mobilitat amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal que l’Ajuntament d’Olot va engegar ara fa més d’un any amb la voluntat de potenciar una mobilitat més sostenible, responsable i respectuosa amb el medi ambient. Paral·lelament, el nou sistema també permet formar els infants i joves en educació viària i pacificar el trànsit a la ciutat.