Salt adjudica els primers pisos a universitaris del Parc Municipal d'Habitatge

El preu del lloguer per a cada estudiant és de 200 euros

L’Ajuntament de Salt (Gironès) ha adjudicat durant els darrers dies els primers quatre pisos del Parc Municipal d’Habitatge que es destinen a estudiants universitaris. Concretament, està previst que a partir de la segona quinzena d’octubre, i durant les següents setmanes, entrin als habitatges una dotzena de joves.

Aquest estiu es va posar en marxa la campanya per detectar la demanda que existeix entre els universitaris que estudien a la ciutat o en altres facultats de l’àrea urbana gironina. En contacte amb la Universitat de Girona (UdG), l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) i l’Escola Universitària ERAM, es va difondre un formulari que els interessats van poder omplir.

Durant el procés es va informar que, en aquesta primera etapa, els pisos estarien a punt a finals d’octubre i, finalment, 47 nois i noies s’hi van mostrar interessats. Durant aquest mes de setembre s’ha dut el sorteig i la comunicació als joves als quals se’ls ha adjudicat algun dels pisos. Es tracta d’habitatges amb tres habitacions i el preu de lloguer per a cada estudiant és de 200 euros.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “estem molt satisfets amb aquest pas perquè, des d’un principi, el col·lectiu dels estudiants universitaris era un dels quals ens volíem adreçar i oferir l’oportunitat d’accedir als pisos del Parc Municipal d’Habitatge i consolidar-los a la nostra ciutat”.

Per la seva banda, el regidor d’Habitatge, Àlex Barceló, explica que “en funció de la demanda real i segons el reglament que vam aprovar l’any 2019, als estudiants els correspon un 20% del total del Parc. Aquesta xifra pot oscil·lar, però ja ens encoratja a treballar per tal que el proper curs 2022-23, a partir del mes de juny, posem a disposició més pisos per al col·lectiu universitari”.

200 pisos, nou milions d’inversió

A hores d’ara el Parc Municipal d’Habitatge de Salt compta amb 194 pisos i s’ha realitzat una inversió propera als nou milions d’euros. Recentment s’ha iniciat l’entrega de les primeres claus, la xifra ja se situa al voltant dels 30, després que durant els darrers mesos s’hi hagi treballat a partir de les condicions d’accés al lloguer que regula el reglament en les quals es prioritza col·lectius com els estudiants, les famílies joves, la gent gran i les famílies vulnerables.