Comença la vacunació de 2.400 segones dosis a la seu de la Generalitat a Girona

Les persones a vacunar seran citades via SMS amb els detalls de la nova ubicació

Salut ha començat a injectar aquest dimarts a la tarda 2.400 segones dosis de vacunes contra la covid-19 a la seu de la Generalitat a Girona. Les reben aquelles persones que van anar a vacunar-se al Palau de Fires ara fa tres setmanes.

Però com que ara aquest punt massiu s'ha tancat, i s'ha de completar la pauta, el Departament ha habilitat part de les dependències de la Delegació del Govern per subministrar la segona dosi del vaccí. Les injeccions es faran des d'aquest dimarts i fins al divendres 22 d'octubre. La vacunació s’està duent a terme a les sales mèdiques de la Generalitat i s’ha habilitat un segon espai com a zona de repòs per a les persones ja vacunades.

Pel que fa al desplegament de professionals, inicialment es compta amb un equip format per cinc infermeres i un administratiu, que es dimensionarà d’acord amb les necessitats de cada moment. També es comptarà amb la col·laboració de personal voluntari de la Generalitat de Catalunya que assumeix la gestió de les cues.

Aquest dimarts, l’espai està operatiu entre les quatre de la tarda i les set del vespre. Avui hi ha més de 400 persones programades per vacunar. Les persones citades per segones dosis rebran un SMS amb els detalls de la nova ubicació i cal que s’identifiquin amb la targeta sanitària, DNI o NIE al punt vacunal.

Els espais de la Generalitat estaran habilitats per a aquesta fi en diferents jornades distribuïdes al llarg de les properes tres setmanes. Per a primeres dosis, la població pot adreçar-se al seu CAP de referència per concertar dia i hora.

El Palau de Fires de Girona va tancar el 30 de setembre en el marc de la nova estratègia de vacunació del Departament de Salut, centrada en la vacunació intensiva de proximitat als CAP o punts habilitats a les àrees bàsiques de salut per arribar a la població que encara no s’ha vacunat de la covid-19.