Veïns de Franciac critiquen que porten una setmana sense telèfon ni internet

Diuen que la companyia no els té en compte i l'Ajuntament ja s'ha queixat a Telefónica

Part dels veïns del poble de Franciac (Selva) critiquen que porten una setmana sense telèfon ni internet arran d'un robatori de cable. Els afectats asseguren que Telefónica no els fa cas, perquè són pocs, i reclamen solucions. La portaveu de l'associació de veïns, Maria Àngels Prat, ha explicat a Catalunya ràdio que quan hi intenten parlar, salta un contestador informant que s'està treballant per resoldre l'avaria i reposar el cable. "Però quan anem a la zona, veiem que no hi ha ningú", diu. L'Ajuntament de Caldes de Malavella, d'on depèn Franciac, ja ha fet arribar una queixa formal a Telefónica perquè ho resolgui. La companyia explica, però, que la zona ha patit un nou robatori i que això endarrereix la reposició del servei.

"En dues nits consecutives, van robar cap a un quilòmetre de cable", ha explicat Prat a Catalunya Ràdio. D'ençà que van patir el tall al servei, aquesta veïna explica que han intentat contactar amb Telefónica, i que cada vegada que ho proven, salta un contestador que els respon que s'està treballant per resoldre l'avaria. "Però quan anem personalment a la zona on hi hauria d'haver els operaris, ens trobem que no hi ha ningú", afirma Maria Àngels Prat.

Els veïns diuen que, com que són pocs afectats, no se'ls té en compte. Han explicat la situació a l'Ajuntament de Caldes, i el consistori ja ha fet arribar una queixa formal a Telefónica demanant-li que ho resolgui. L'alcalde, Salvador Balliu, afirma que és "un tall bastant llarg" i admet que provoca "moltes molèsties als veïns", perquè més enllà dels habitatges, "l'activitat d'aquestes granges també depèn de la informàtica".

Des de Telefónica han explicat a Catalunya Ràdio que la reposició del servei s'ha endarrerit perquè la zona ha patit un altre robatori. Diuen que quan ja tenien el fil de coure per reparar el primer tram, uns lladres van endur-se un altre tros de línia i que el material per reposar-lo encara no ha arribat.