Blanes celebra una gimcana per a emprenedors que volen trobar un local comercial

Hi ha 130 locals tancats al municipi esperant a ser ocupats

Fins avui tot emprenedor que volia iniciar un negoci havia de redactar un pla de viabilitat, donar-se d'alta com autònom o bé registrar la seva empresa al Registre Mercantil. Posteriorment, depenent de l'activitat econòmica, calia cercar un local on desenvolupar-la. L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha ideat per a tots ells una iniciativa en forma de gimcana que obliga els nous empresaris a recórrer la població mitjançant pistes per tal de localitzar on es troben alguns dels més de 130 locals comercials tancats que té detectats el consistori.

L'objectiu, explica el regidor de promoció de ciutat de Blanes, Jordi Urgell, és que els interessats en obrir un establiment puguin veure les condicions del local, les oportunitats que ofereix i la localització. Urgell diu que a la iniciativa s'hi han registrat 130 locals, els quals els seus propietaris estan interessats en llogar-los i vendre'ls. "La idea és que nosaltres fem de pont entre uns i altres per poder donar sortida i que puguin aixecar la persiana de nou", remarca Urgell.

Una de les emprenedores que no ha deixat perdre's l'oportunitat ha estat Jaemí Arias. Vol posar un negoci de restauració i està mirant locals des de fa mesos. La Jaemí veu "molt bé" aquesta iniciativa perquè així sap quins són els que es estan realment disposats a llogar-se.

Ara porta dos anys a la capital de la Selva marítima i creu que la localitat té "molt potencial" per poder-hi posar el seu establiment, però s'ha trobat amb algunes dificultats. "Des de fa cinc mesos que anem trucant però es fa molt complicat poder contactar amb els propietaris i quedar. Aquesta idea m'agrada molt, sincerament", remarca Arias.

Ignasi Casajoan i la seva companya també volen arrencar un negoci i espera que amb la gimcana pugui veure alguns locals que s'adaptin al que estan buscant. "Volem mirar quina és la zona més interessant i amb la gimcana segur que descobrim nous locals que no havíem vist", assenyala.

El preu, un problema

Un dels inconvenients és l'elevat preu que tenen els locals, especialment aquells que estan al centre de Blanes. Urgell reconeix que la diferència és "molt gran" i diu que una de les tasques de l'Ajuntament és treballar per tal que els nous negocis que obren no morin al cap de poc temps.

El regidor explica que en alguns casos, els propietaris opten per llogar un establiment a un preu molt alt, tot i que després tanqui al cap de pocs mesos. "El que necessitem són negocis estables que tinguin futur i que es puguin mantenir més enllà dels sis mesos. En això treballem", explica el regidor.

En total, s'han apuntat 135 persones repartides en 26 grups en les diferents gimcanes que s'han preparat.