Unes 700 persones es manifesten pels carrers de Girona per reivindicar l'1-O

Han cremat imatges de cossos policials i dels partits independentistes

Unes 700 persones s'han manifestat aquest divendres al vespre pels carrers de Girona per reivindicar el mandat de l'1-O. La mobilització, convocada pels CDR, ha començat davant de la delegació del Govern i sota la pancarta 'Nosaltres vam decidir. Polítics traïdors' han fet un llarg recorregut per diversos barris de la ciutat, que han portat de corcoll la policia.

Després, la mobilització ha enfilat Jaume I i, contra tot pronòstic, enlloc de dirigir-se cap a la subdelegació del govern espanyol, ha continuat per Marquès de Camps i el carrer Santa Eugència. La ruta per diversos carrers del barri de la Devesa ha portat de corcoll a la policia, que ha propiciat que fossin els propis manifestants els que tallessin el trànsit.

De fet, els Mossos havien blindat els jutjats i la subdelegació però, en veure que canviaven el recorregut, han desviat diverses furgonetes cap a l'estació del TAV. Finalment i enmig de crits de 'Fora les forces d'ocupació' i 'Ho tornarem a fer', els manifestants han passat per davant dels jutjats i han tornat a Jaume I fins arribar a la subdelegació.

Un cop allà, han enganxat la pancarta que encapçalava la manifestació a les tanques que hi havia instal•lat la policia i han encès espelmes en plena via. Després, els CDR han començat a cremar imatges amb els logotips dels diferents cossos policials, polítics com Mariano Rajoy, institucions i també partits independentistes.

Els convocants han dissolt la convocatòria quan faltaven pocs minuts per les nou del vespre però alguns dels congregats han continuat cantant consignes en contra de la policia i han llençat alguns petards al cordó policia. La manifestació s'ha acabat sense incidents.