La Jonquera tornarà a congelar els impostos i les taxes l'any vinent

Aquest trimestre els comerciants tindran una reducció del 50% en la taxa d'escombraries

El Ple de l’Ajuntament de La Jonquera va aprovar dimecres les ordenances fiscals per a l’any 2022. El consistori jonquerenc va congelar, per segon any consecutiu, els impostos i les taxes municipals amb la voluntat de continuar donant suport a les famílies i empreses jonquerenques i promoure una reactivació social, comercial i empresarial del municipi.

"Tot i que esperem que l’any 2022 sigui l’any de la recuperació, la reactivació i la tornada a la normalitat, des de l’equip de govern hem decidit tornar a congelar els impostos i les taxes municipals. Volem seguir al costat dels jonquerencs i les jonquerenques. Hem viscut uns mesos molt durs i sabem que la recuperació serà lenta. Per això, volem reduir la càrrega fiscal sobre els veïns i les veïnes", afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.

Així mateix, el Ple de l’Ajuntament de La Jonquera va aprovar la reducció del 50% de la taxa del servei de recollida d’escombraries durant el quart trimestre de l’any per als establiments jonquerencs. Durant els primers tres trimestres de l’any, el consistori ha aplicat aquesta mesura amb l’objectiu d’ajudar el teixit comercial i empresarial del municipi a pal·liar els greus efectes econòmics derivats de l’emergència sanitària.

Aquest quart trimestre de l’any, l’Ajuntament tornarà a aplicar la bonificació. Així doncs, durant els propers mesos, els establiments jonquerencs podran seguir beneficiant-se d’una reducció del 50% de la taxa del servei de recollida d’escombraries. Novament, podran optar-hi allotjaments, establiments d’alimentació, restauració, perruqueries, estètiques i altres locals. "Els mesos d’estiu han anat força bé. El relaxament de les mesures de contenció de la pandèmia i la reobertura d’activitats han afavorit una certa dinamització de l’economia local, però encara ens queda un llarg camí per fer. Des de l’equip de govern, tenim clar que els comerços locals són indispensables a casa nostra i volem que quan tot això passi continuïn omplint de productes, serveis i vida els carrers del poble. Per això, continuarem posant sobre la taula mesures, actuacions i projectes que els impulsin", explica Martínez.

En aquest sentit, les dues mesures se sumen a la possibilitat que ha ofert l’Ajuntament de La Jonquera d’ampliar el 50% de les terrasses de bars i restaurants sense cap cost addicional.