El PSC de Salt reclama una comissaria de la Policia Municipal al centre de la vila

Consideren que així s'incrementarà la seguretat a la zona

El portaveu del PSC de Salt, Joan Martín, considera que cal una nova comissaria de la Policia Local a la zona del centre, on hi ha una concentració d’habitatges molt important o on sovint tenen lloc els problemes de convivència i seguretat. Martín ha explicat que “el govern sap que el PSC hi serà per fer possible que un dia hi hagi tolerància zero a Salt, tant davant l’incivisme de qualsevol ciutadà, com sobretot amb la delinqüència”.  

“Les ciutats són edificis, carrers, botigues i places, però també són un espai on les persones convivim. Que la gent pugui tenir drets com estar tothom bé al carrer vol dir que els polítics assumim també la tasca de recordar a tothom que té deures”, ha explicat el socialista.

A més, ha assenyalat que el PSC està disposat a parlar amb el govern d’ERC i de Junts per Salt per fer possible que hi hagi una nova comissaria a la població, recordant el compromís adquirit pel govern en els acords de governabilitat i pressupostos de l’anterior mandat. No descarta tampoc iniciar diferents iniciatives per reclamar i exigir que es faci. Segons el portaveu, Salt hauria hagut de fer un esforç més important en seguretat els últims anys, perquè “això beneficia tothom i, en especial, les persones més vulnerables. Qui no vol tenir un barri on es viu millor?”, s’ha preguntat.

Martín ha destacat que la presència policial no és l’única mesura necessària per a la millora de la seguretat. “En aquest sentit, és fonamental implantar un ventall ampli de mesures, com fer campanyes en favor del civisme i reforçar el servei d’educadors de carrer. Insisteixo, a la vegada, que l’augment de seguretat resulta imprescindible”, ha afirmat. El portaveu dels socialistes saltencs considera que els educadors de carrer “són essencials per aconseguir canvis d’actitud i per poder fer una tasca preventiva i actuar sobre les conductes incíviques”. “No obstant això, aquesta només és una part de la feina i també és molt necessària la presència policial perquè dona seguretat als veïns, facilita la rapidesa de les actuacions quan és necessari i també perquè incideix en la dissuasió pel que fa a la comissió de delictes”, ha afegit.

Martín ha assenyalat també que és important tant actuar en les situacions que es produeixen als carrers com en la prevenció de delictes, com ara els robatoris a domicilis, "una prevenció per a la qual la presència constant de policia al carrer és molt important", ha reblat.