Girona destina 140.000 euros en ajuts als centres educatius per al curs 2021-2022

Es tracta de cinc línies de subvencions que tenen com a objectiu donar suport als projectes dels centres

L'Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria d'ajuts als centres educatius de la ciutat amb per al curs 2021-2022 amb l'objectiu de donar suport als projectes de les escoles gironines. En concret, s'obriran cinc línies de subvencions: quatre per als projectes i les activitats dels centres i una per als desplaçament per assistir a activitats dels recursos educatius municipals. L'import total dels ajuts serà de 140.000 euros. De moment ja es poden sol·licitar tres dels ajuts previstos, les ajudes “Activa el teu projecte”, dotada amb 20.000 euros; “Activa el teu pati”, dotada amb 9.000 euros, i la subvenció per a la igualtat d’oportunitats, dotada amb 100.000 euros.

La primera està pensada per a la millora de la qualitat educativa i l'impuls de projectes educatius innovadors; la segona, “Activa el teu pati”, està adreçada a treballar la inclusió i cohesió social, i l'adequació i funcionalitat pedagògica dels equipaments del pati; i la tercera, per a la igualtat d’oportunitats, pretén que tot l’alumnat pugui participar a les sortides escolars i disposi del material necessari per al desenvolupament de les activitats curriculars i ordinàries d’aula.

També vol facilitar la gestió dels centres, especialment d'aquells que es troben en entorns socioculturals i econòmics més desafavorits. Les escoles interessades en aquestes tres subvencions tenen temps des d'aquest dijous i fins al 8 de novembre del 2021 per presentar la sol•licitud.

Properament, també s'obriran les altres dues subvencions. D'una banda la “Subvenció per a activitats extraordinàries i de caràcter singular dels centres educatius i d’interès per al conjunt de la ciutat”, dotada amb 6.000 euros, que vol facilitar la realització d'activitats als centres educatius gironins que siguin extraordinàries i que resultin rellevants per tot el territori.

D'altra banda, hi haurà la “Subvenció per als desplaçaments per participar en activitats del programa de Recursos Educatius, per un import de 5.000 euros, que busca facilitar els desplaçaments perquè els centres educatius de la ciutat puguin participar a les activitats del programa municipal de recursos educatius.

El vicealcalde, Quim Ayats, ha defensat aquest programa d'ajuts com una "peça clau" dins de les accions educatives que es promouen per "fomentar la igualtat d'oportunitats educatives".