La Policia Local de Vidreres ha efectuat més de 4.300 intervencions policials aquest any

En destaquen la intensificació per pal·liar l’incivisme i mantenir la seguretat ciutadana

Des del mes de gener la Policia Local de Vidreres ha efectuat més de 4.300 intervencions, entre serveis pautats i de caràcter d'urgència, una desena de detencions i més d’un centenar d’incoacions de diligències policials, entre denúncies i intervencions.

L'incivisme i la seguretat ciutadana són alguns dels aspectes que s'han vist reforçats els darrers mesos gràcies a les noves incorporacions realitzades el passat mes de març i un cop acabades les oposicions del juliol. El nou Cap de la Policia, Raül Real, ha prioritzat assumptes que havien quedat en un segon pla degut a accions derivades de la situació pandèmica. Així doncs, s’ha intensificat el servei per garantir la seguretat de persones i vehicles a les hores punta reduint de manera exponencial la mala disciplina viària.

Pel que fa a l'incivisme, s'han iniciat més de 30 expedients de vehicles abandonats, portant a terme fins el moment més d’una desena de retirades de vehicles de la via pública. També s'ha actuat en relació amb els gossos, en aquest sentit, s'ha començat a informar i conscienciar als propietaris d'animals de companyia sobre la normativa municipal i de les conseqüències pel que fa als actes incívics dels propietaris quan els animals realitzen les seves necessitats a zones públiques i aquestes no són recollides.

Seguint amb l'incivisme ciutadà, Real destaca que s'han realitzat més de 50 intervencions en matèria de sorolls a habitatges sempre amb un inici de mediació per evitar mesures coercitives, per tal que les persones causants es posin en la pell dels veïns afectats. Tot i així i a causa de la reiteració constant s'han interposat diverses sancions.

En aquest punt cal posar l’accent en els controls i serveis extraordinaris per evitar sorolls, desperfectes i accions incíviques els caps de setmana de la Festa Major (primers caps de setmana de setembre) on es van percebre diferents botellots amb mig miler de persones implicades i que van ser aturats de soca arrel gràcies al tancament de zones transitades per realitzar aquestes accions i l’augment de controls d’alcoholèmia.

A banda d’aquests controls d’alcoholèmia en moments puntuals, s’han intensificat aquestes mesures preventives també als punts estàtics d’accés a la vila i urbanitzacions, tot vetllant per l’estat administratiu dels vehicles i també dels conductors.

Les ocupacions il·legals és un altre de les problemàtiques que s'han centrat els agents. A banda de la tallada de subministres punxats a habitatges, i evitant així incendis, s’han evitat cinc ocupacions il·legals gràcies a la ràpida actuació dels agents del cos de Policia Local i a la col·laboració de la ciutadania. Cal destacar, però que les actuacions no es realitzen en casos d’ocupació per necessitat, però sí en casos d’ocupacions per a la realització d’activitats delictives.

Relacionat amb aquestes activitats, recentment s’han fet diverses actuacions per detectar plantacions de marihuana i d’altres substàncies. Altres actuacions policials han aconseguit desarticular diferents bandes criminals dedicades al contraban d’estupefaents i drogues.

Raül Real destaca la tasca feta ”de tot el cos de Policia de Vidreres, però també de totes les àrees que ens ajuden a actuar amb celeritat. És el cas de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà que gestiona els procediments en matèria de denúncies i diligències policials. Fan una gran tasca que ens permet actuar en denúncies fetes per robatoris, furts, estafes o pèrdues de documents, així com en matèria de detencions de persones”.

A banda de les actuacions abans esmentades, que són un exemple del dia a dia del cos, també intervenen en tot tipus de situacions, com en accidents de trànsit i d’altres que requereixen l’actuació ràpida i experimentada d’un agent.

Millores en el cos de la Policia Local

Els agents porten a terme formacions per especialitzar-se i professionalitzar-se, fet que comportarà la incorporació de dispositius de conducció d'energia (pistoles elèctriques) en la dotació de la Policia Local i podran fer ús de tàsers.

També està prevista la incorporació de càmeres corporals, així com la formació i posterior implantació del cinemòmetre mòbil (radar) per tal d'evitar conduccions temeràries i de risc en punts concrets i conflictius del municipi.

Segons l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps: “estem orgullosos del cos de Policia Local que tenim al municipi, gràcies a la seva feina podem sentir-nos més segurs i això no té preu. Des del consistori tenim un contacte estret amb el cos per proporcionar-los tot allò que poden necessitar, com és el cas de la formació o d’altres recursos materials”. L’alcalde ha afegit que “no només es tracta de fer tasques mediàtiques relacionades amb organitzacions criminals o d’altres, també són importants actuacions igual de meritòries relacionades amb situacions habituals. És amb l’esforç de tots i totes que disminuirem accions incíviques i indesitjades”.