Un incendi redueix a cendres dues naus de Rieju a Vilamalla

Les flames han començat de matinada

Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg de tota aquesta matinada en un incendi que s'ha declarat a les instal·lacions del fabricant de motocicletes Rieju situat al polígon del Pont del Príncep a Vilamalla (Alt Empordà).

Els fets han tingut lloc a les 00:17h quan els Bombers han rebut l'avís que una de les naus on s'emmagatzemen les motos ha començat a cremar, afectant-la totalment i col·lapsant-se passats pocs minuts. El foc s'ha propagat ràpidament a dues naus més del costat, una d'elles un taller mecànic que també s'ha col·lapsat.

Fins a 16 dotacions dels Bombers han treballat en les tasques d'extinció on també hi han treballat efectius del Grup de Riscos Tecnològics (GRIT) que han evitat que les flames saltessin a d'altres naus. Malgrat no hi havia constància de persones ferides també s'hi ha desplaçat una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També hi eren presents agents dels Mossos d'Esquadra fent tasques de suport.

El foc s'ha donat per controlat a les sis del matí amb el balanç de dues terceres parts de les instal·lacions composades per tres naus afectades total o parcialment.

El cap de guàrdia de la Regió de Girona, Jordi Marquès, explica que el problema ha estat la gran quantitat de productes inflamables que hi havia a dins de la nau i que han actuat com accelerant del foc. En un comunicat, Rieju ha explicat que estan estudiant com afectarà l'incendi a la producció de motos de la companyia.

En Josep Tubert és un veí que viu a tocar de la nau que s'ha incendiat i ha explicat que han escoltat les alarmes passada la mitjanit i que quan ha sortit a la finestra ha vist una columna de foc i fum "molt grossa". "S'han escoltat diverses explosions seguides i hem trucat als Bombers que han arribat de seguida", assenyala.

El cap de guàrdia dels Bombers ha explicat que quan han arribat el foc cremava de manera "molt virulenta" i s'han dedicat a "fer contenció", per tal d'evitar que s'estengués a les naus dels voltants. Després han atacat el foc per tal d'apagar-lo. De moment, a la zona s'han quedat cinc dotacions més que estan remullant la zona.