Unes 300 persones formaran el seguici dels Reis Mags a Blanes

Es repartiran 1.000 kg de caramels sense gluten

Els tres reis de l'Orient arribaran a Blanes en vaixell a les cinc de la tarda al port, on seran rebuts per l’alcalde, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores del consistori. Una de les novetats de la cavalcada és que l’escenari on les autoritats rebran a ses majestats serà el lloc on els tres reis tindran ubicades les seves respectives carpes perquè els nens i nenes vagin a lliurar-los les cartes en pròpia mà.

A les set de la tarda començarà la cavalcada, formada per diversos ingredients, entre ells set carrosses. La comitiva l’encapçalaran els membres de la Colla Gegantera de Blanes, que obriran la desfilada després que també hauran donat la benvinguda a ses majestats a la seva arribada a la platja del port.

Del total de les carrosses, dues són novetat: d’una banda hi ha la incorporació de la del Carter Reial, que estarà situada darrere els gegants, i que anirà recollint les cartes dels nens i nenes al llarg del recorregut. De l’altra, hi haurà la carrossa dels Nens Entremaliats, que tancarà la cavalcada i anirà a càrrec de la Colla de Diables. Els seus membres aniran vestits de nens dolents per a la ocasió i oferiran un espectacle pirotècnic durant el trajecte de la cavalcada.

Les tres carrosses reials de Melcior, Gaspar i Baltasar aniran ambientades com els vaixells que els hauran dut fins a Blanes, mentre que les dues carrosses restants seran per un costat la que portarà els regals per a la canalla i per l’altre la que durà peces per fer construccions de fusta. D’altra banda, la Cavalcada de Reis també inclourà a la comitiva la música en directe que oferiran les dues bandes del municipi: la Musical i Mossèn Joan Batlle i la del Col·legi Santa Maria.

Recorregut de la Cavalcada

Respecte el recorregut de la cavalcada, serà el mateix d’anys anteriors amb una novetat afegida. Així doncs, a les 7 de la tarda sortirà des del port i enfilarà per tot el passeig de Mar fins arribar al carrer Ample, on girarà cap a munt. Des d’allà, passarà per la plaça Solidaritat i baixarà per la Rambla Joaquim Ruyra fins girar de nou, en aquest cas pel carrer Doctor Xavier Brunet.

En arribats al carrer Muralla, a diferència del què s’havia fet fins ara en què seguien la cavalcada només els tres reis i el seu seguici personal, desfilaran pel passeig de Dintre tots els membres de la comitiva fins arribar a l’edifici consistorial. Allí, com sempre ha marcat la tradició dels darrers anys, els tres reis pujaran dalt del balcó principal de l’Ajuntament per acabar de repartir els caramels entre la nombrosa concurrència que sempre s’hi sol congregar.

Per últim, val a dir que una novetat de caràcter logístic és que les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Blanes serà on, hores abans que comenci l’esdeveniment, s’allotjaran els participants de la cavalcada perquè facin els darrers preparatius abans de l’arribada de ses majestats.