Tres dels vuit regidors de Junts per Figueres passen a no adscrits per ''diferències internes''

Tots tres s'havien incorporat al Partit Nacionalista de Catalunya (PNC)

Tres del vuit regidors de Junts per Figueres han decidit abandonar el grup i passar a no adscrits. Es tracta de Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández. Fa un any, tots tres van decidir incorporar-se al Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) però, fonts consultades, asseguren que aquesta situació no ha estat el detonant del trencament, que atribueixen a "diferències internes".

"La decisió es pren després d'un període de reflexió dels tres regidors", asseguren en un comunicat on afegeixen que aquestes divergències "dificultaven la continuïtat del grup municipal actual".

Malgrat el trencament, asseguren que tots tres estan compromesos amb el programa i "el projecte de ciutat pel qual es van presentar a les municipals del 2019" i afirmen que continuaran "treballant en un model alternatiu al de l'actual govern quatripartit".

Feia mesos que sonaven veus discordants en el si del grup. Fins i tot, quan es va anunciar que s'oferien per entrar al govern municipal el mes de maig passat. La formació va guanyar les darreres eleccions amb vuit del 21 regidors en joc però el pacte a quatre bandes entre ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres els va desbancar de l'alcaldia.

Amb la marxa dels tres regidors, el grup es queda amb només cinc edils: el seu portaveu i cap de llista, Jordi Masquef; Josep Maria Bernils; Manel Rodríguez, Pilar Sánchez i Núria Galimany.