Un científic gironí descobreix la fórmula per transformar en or els excrements

Jaume Vergés, especialitzat en alquímia, apunta que "s'ha trobat la sortida a la crisi"

Set anys d'investigació han estat necessaris perquè Jaume Vergés trobés la fórmula que el permetés obtenir or mitjançant altres materials. El seu principal camp de treball va tenir origen amb la lectura de la bíblia: "Quan vaig veure que Jesucrist transformava l'aigua en vi i els pans en peixos sabia que allà al darrera s'hi amagava alguna cosa", apunta el científic.

Vergés, que ha desenvolupat la seva tasca investigadora al Parc Tecnològic de la Universitat de Girona, es va documentar àmpliament amb treballs anteriors datats dels segles XVII i XVIII. "Robert Boyle, Antoine Laurent Lavoiser i Paracels han estat pals de paller del meu treball, tot i que també m'ha resultat de gran ajuda Paulo Coelho".

L'investigador va decidir emprar els excrements al ser una matèria primera que es troba en abundància, que resulta "fàcil i barata d'obtenir". Vergés fa especial incís en aquest aspecte al seu informe publicat a "Nature" explicant que "vivim en un món de merda i de tot plegat se n'hi havia de treure rendiment d'una manera o un altra".

Final de la crisi

Jaume Vergés ha entregat la fórmula per a transformar els excrements en or de 18 quirats a les autoritats catalanes "perquè frenin d'una vegada l'actual situació de crisi". Amb tot, l'investigador també considera que d'aquesta manera "s'ha aplicat justícia divina" i "finalment podrem recuperar l'or que ens va robar Moscou a inicis de la Guerra Civil el qual provenia de les arques catalanes i no del Banc d'Espanya com apunten molts historiadors".

(Actualització - 29 de desembre: Aquesta notícia es tracta d'una innocentada)