Instal·len plaques d'energia solar a l'escola Pla de Dalt d'Olot

Suposarà un estalvi elèctric de 675 euros anuals

Olot ha finalitzat els treballs d’una nova instal·lació d'energia solar fotovoltaica per a autoconsum a la coberta del CEIP Pla de Dalt. La instal·lació disposa de 12 panells solars fotovoltaics policristal·lins de 375 Wp, sobre una estructura metàl·lica orientada al sud.

La previsió és d'una producció anual de 4.500 kWh que permetrà un estalvi de 675 €/any i la reducció de les emissions de CO2 en 2,2 tones anuals. La voluntat, també, és que serveixi per fomentar l'ús de les energies renovables i, en concret, de les instal·lacions solars fotovoltaiques d'autoconsum. El centre funciona majoritàriament en horari diürn i durant 10 mesos a l’any, fet que permet que la major de l’energia produïda per la instal·lació solar fotovoltaica, pugui ser consumida en el mateix edifici, mentre que l’excedent d’energia produït que no es pugui consumir s’injectarà a la xarxa i serà reconeguda en forma de compensació. La instal·lació permet visualitzar les dades de producció mitjançant una pantalla instal·lada a l’entrada.

El cost d'aquest equipament ha estat de 11.454,43 €, dels quals 7.463,06 € han procedit de la campanya "Del Pla a l'acció" (2020-2021) que promou la Diputació de Girona i, la resta, han estat aportats pel mateix Ajuntament d’Olot.

Aquesta actuació, recollida en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible d’Olot, segueix en la mateixa línia de les polítiques endegades per l’actual Govern Municipal de divulgar, fomentar i implementar les energies renovables i l’estalvi energètic a la ciutat d’Olot, intentant així assolir el compromís del Pacte d’Alcaldes d’Europa que en el seu moment es va signar.

La instal·lació que s’acaba de posar en funcionament a l’escola del Pla de Dalt s’afegeix a la realitzada a edificis municipals com la seu de la Policia Municipal (que l’any passat va produir 5.360 kWh) i la instal·lació de la llar d’infants la Gredera (l’any passat va produir 5.744,11 kWh).