Puigneró exigeix a l'Estat que planifiqui la retirada dels peatges ja en desús a l'AP-7

Avui ha començat els desmantellament del punt de pagament de la C-33 a Mollet del Vallès

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, exigeix a l'Estat que planifiqui d'una vegada per totes el desmantellament dels punts de peatge a les autopistes AP-7 i AP-2, després que les barreres es van aixecar el 31 d'agost.

Puigneró hi ha dit a Mollet del Vallès, on ha assistit a l'inici dels treballs que la Generalitat ha licitat per desmuntar el peatge de l'autopista C-33, unes tasques que juntament amb les dels de la C-32 nord suposen una inversió de 5 MEUR. "No sabem ni tan sols quan l'Estat iniciarà el procés de licitació", ha lamentat, tot urgint el tràmit per a garantir la seguretat i la fluïdesa en aquestes vies d'alta ocupació, i considerant que el govern de l'Estat ha actuat sense previsió.

Puigneró ha criticat el retard de l'Estat no només a l'hora de licitar els treballs, sinó en la planificació per enderrocar les estructures: "No sabem ni tan sols si han començat els procediments per fer la licitació", admet.

És per això que considera "inacceptable" que després que el 31 d'agost s'aixequessin les barreres: "Exigeixo que s'iniciïn les obres quan abans millor", adverteix Puigneró, advertint que la presència de les estructures suposa un risc per a la seguretat viària.

Pel que fa al peatge de la C-33 i els de la C-32 nord, Puigneró assenyala que es treballa perquè els treballs de demolició estiguin enllestits entre els mesos d'octubre i novembre: "S'obriran al trànsit els carrils centrals amb una autopista amb absoluta normalitat", assegura.