Començen les obres a la urbanització de Mas Pere a Calonge que duraran 2 anys i mig

El cost del projecte és de 8,7 MEUR

Les obres d’urbanització de Mas Pere a Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ja han començat. Les màquines ja estan treballant en l’execució d’aquest projecte que ha de posar al dia la urbanització, una de les més grans del municipi.

Es tracta d’un projecte que tindrà un cost de 8.753.494,38 euros, i una durada prevista de 2 anys i mig. El projecte defineix unes obres que contemplen la creació d’una xarxa de clavegueram separativa, que permetrà l’eliminació de les fosses sèptiques, la instal·lació de lesxarxes de servei d’aigua potable, electricitat i telecomunicacions, que seran soterrades, l’enllumenat públic i l’asfaltatge i construcció de voreres, així com l’adequació de les zones verdes, entre d’altres.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, i els representants d’Aglomerats Girona, empresa adjudicatària, van signar a principis d’agost l’acta de replanteig que donava formalment el tret de sortida de les obres de d'urbanització de Mas Pere. Tot i això, les obres no han començat fins al setembre, ja que les ordenances municipals no permeten fer obres en la via pública durant els mesos d’estiu. Així, les màquines van començar a treballar en les obres de Mas Pere el dia 20 de setembre.

El contracte de les obres d'urbanització de Mas Pere tenia un preu de sortida de 10.982.264,91 euros, IVA inclòs, i finalment es va adjudicar per 8.753.494,38 euros, el que suposa una rebaixa del 20,29%. Aquesta reducció del preu repercutirà directament en una reducció de l'import de les quotes que han de pagar els propietaris per finançar aquest projecte, i s'afegeix a la reducció d'un 5% del cost de l'obra per l'actualització que va portar a terme l'ajuntament l'any passat. Les obres d'urbanització les porta a terme Aglomerats Girona, empresa guanyadora de la licitació.

El cost de les obres serà finançat majoritàriament per les quotes de les aportacions dels propietaris. Una altra part es finança amb els 358.506’67 euros aportats per l’Entitat Urbanística de Conservació de Mas Pere, que en el moment de la seva dissolució va traspassar el seu saldo disponible a l’Ajuntament amb l’objectiu de destinar-lo a les obres. L’Ajuntament estima que el cost mitjà serà d'uns 15.000 euros per finca, un import calculat sobre una parcel·la d’uns 700 m². Aquest import es paga en 6 quotes repartides cada sis mesos durant 3 anys.