Unes 900 persones es concentren a Girona en suport a Puigdemont

Els congregats han cridat consignes a favor de la independència i de 'Puigdemont, el nostre president"

Girona ha respost massivament a la convocatòria de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i unes 900 persones han omplert la plaça del Vi en suport a Carles Puigdemont.

El portaveu de Girona Vota, Sergi Font, ha assegurat que la policia italiana va posar "els peus a la galleda" arrestant l'expresident i que tot plegat demostra que "si lluitem junts podrem aconseguir el que vulguem".

Font també ha qualificat la plaça del Vi de "símbol" de la república a la que aspiren i ha dit que la concentració demostra que "la independència no està perduda".

En aquest sentit, ha afirmat que aniran a votar "les vegades que faci falta" i que l'1-O, tornaran "als carrers". "President Puigdemont, esperem veure't ben aviat a casa, t'esperem amb els braços oberts", ha clamat Font.

"És la persona que ens fa mantenir la flama"

Per la seva banda, l'alcaldessa, Marta Madrenas, ha llegit el manifest de l'AMI i ha reiterat que l'expresident és "la persona que ens fa mantenir la flama". Madrenas ha afirmat que l'estat espanyol continua amb el "joc brut" i que actua amb "venjança i odi cap als nostres líders". "No cedirem davant d'un estat que ens considera ciutadans de segona", ha dit.

"Continuarem exigint a la justícia europea que protegeixi la seva llibertat perquè també és la nostra. Ens alçarem tantes vegades com calgui per arribar al nostre objectiu", ha remarcat. L'alcaldessa ha tancat la seva intervenció dirigint-se directament a l'expresident Puigdemont: "Tens tot el nostre suport des de Girona. T'estimem".

Durant l'acte, els centenars de congregats han cridat consignes a favor de la independència i de "Puigdemont, el nostre president". La concentració ha acabat amb la interpretació de 'Els Segadors'.